Frunzele de urzici tinere sunt pline de nutrienti, de aceea, trebuie recoltate inainte de inflorire.
Beneficiile urzicilor:
- intaresc peretii vaselor de sange
- cresc nivelul hemoglobinei
- opresc sangerarea
- imbunatatesc compozitia sangelui
- imbunatatesc digestia
- imbunatatesc functia pancreasului
- scad glicemia
- ajuta la tratarea bolilor de piele
- tratateaza si previn tuberculoza
- au efect diuretic
- previn alergiile
- elimina toxinele
Cum se prepara sucul de urzici?
Spalam urzicile si le punem intr-un bol. Turnam apa peste ele. Le lasam deoaprte timp de 5 minute, astfel incat toata murdaria acumulata pe frunze sa poate fi indepartata rapid.
Clatim apoi urzicile si le lasam la uscat.
Dam urzicile printr-o masina de tocat, apoi le punem intr-o bucata de tifon.
Stoarcem sucul din urzici intr-un castron. Pentru a stoarce sucul din urzici, putem folosi si un storcator sau le putem fierbe.
A treia varianta pare cea mai dificila. Trebuie sa incalzim urzicile timp de cateva minute, apoi sa le zdrobim, sau mai bine zis, sa le batem cu un sucitor. In vasul cu urzici trebuie sa adaugam si 50 ml de apa.
Dintr-un kilogram de urzica vom obtine aproximativ 20-25 ml de suc. Depinde foarte mult de cat de suculente sunt urzicile, dar si de metoda de stoarcere folosita.
Urzica cu miere
Pentru a prepara acest remediu natural trebuie sa amestecam sucul de urzica cu miere de albine. La 150 ml de suc proaspat, adaugam aproximativ 350 gr miere de albine, astfel umplem un borcan de 500 ml.
Sucul de urzica cu miere se depoziteaza in frigider. Se administreaza 1 lingurita de 1-2 ori pe zi cu 30 de minute inainte de mese. Dupa cateva zile, se poate consuma cate o lingurita de 1-2 ori pe zi.