Prajitura „O noaptela Venetia” sau „O noapte venetiana” este cred, una dintre cele mai bune prajituri ce se regaseste in caietul cu retete al mamei, asa ca am astazi i-am dat bataie si am preparat-o.
Blat cocos:
- 5 albusuri
- un praf de sare
- 5 linguri de zahar
- 100 gr nuca de cocos
- 4 linguri de faina
Blat cacao:
- 4 oua
- un praf de sare
- 4 linguri de zahar
- 2 linguri de faina
- 2 linguri de cacao
- Jumatate plic de praf de copt
Crema:
- 5 galbenusuri
- 100 gr zahar
- 4 linguri de fain
- 500 ml lapte
- Esenta de vanilie
- 200 gr unt la temp camerei
Glazura: 150 gr ciocolata cu lapte, 50 gr unt, 3 linguri de lapte
Blatul de cocos: mixam bn albusurile cu sarea pana capata consistenta apoi adaugam si zaharul si mixam incontinuare.Adaugam nuca de cocos si amestecam usor si la urma faina cernuta..punem compozitia intr- o forma detasabila ,,am pus eu de 28*28 cm pe care o tapetam cu hartie de copt.
Preancalzim cuptorul si ne ocupam de blatul de cacao. Separam albusurile de galbenusuri si mixam bn albusurile cu sarea apoi adaugam si zaharul, mixam adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam bn.La final incorporam faina cernuta( pe care am amestecat- o cu cacaoa si praful de copt ).punem aceasta compozitie de cacao peste cea de cocos si nivelam.
Bagam la cuptor si coacem la 170 gr pt cca 20 min ,testam cu scobitoarea.Lasam la racit complet.
Crema: amestecam galbenusurile cu zaharul,faina si 3,4 linguri de lapte ,laptele ramas il punem la fiert, cand fierbe punem comp de galbenusuri si lasam la foc mic pana se ingroasa.Luam dupa foc si adaugam esenta.lasam la racit complet si apoi mixam bn crema adaugand cate o lingura de unt pana terminam cele 200 gr
Intindem crema peste blatul rece de cacao si nivelam.dam la frigider c- am o ora.
Glazura: punem intr- o farfurie ciocolata,untul si laptele si bagam la microunde 30 de secunde, mestecam iar bagam 30 de secunde si tot asa pana sa topit perfect, de 3 ori e suficient … lasam glazura la racit complet apoi o punem peste crema de vanilie rece, bagam la frigider pana se intareste glazura si taiem prajitura cu un cutit subtire.