publicitate

Sarbatoresti un eveniment important si vrei sa pregatesti un desert deosebit? Incearca reteta de mai jos. Este foarte simpla si usoara. Oricine o poate prepara.

Ingrediente pentru aluat:

  • 200 gr faina de grau
  • 160 gr unt, 1 galbenus
  • Un praf de sare, 3 linguri apa

Ingrediente pentru umplutura:

  • 6 oua, 200 gr zahar
  • 150 gr nuci macinate
  • 4 linguri cacao
  • 12 gr praf de copt
publicitate

Ingrediente pentru crema:

  • 600 ml lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar

In plus:

  • Zahar pudra (pentru decor)

Mod de preparare:

Cernem faina de grau intr-un bol incapator. Adaugam untul, galbenusul de ou, apa si un praf de sare. Amestcecam bine pentru a se combina ingredientele. Invelim aluatul intr-o folie alimentara si-l punem la frigider pentru 3-4 ore.

Dupa ce s-a scurs timpul, scoatem aluatul din frigider si-l impartim in doua parti egale. Intindem cele doua bucati de aluat in doua foi dreptunghiulare. Coacem, pe rand, cele doua foi de aluat pe spatele unei tavi de copt (22×34 cm).

Punem o foaie de aluat coapta, inapoi in tava.

Pregatim umplutura. Batem ouale cu zaharul pana se albesc la culoare, timp de aproximativ 12 minute. Separat, amestecam nucile, cacaoa si praful de copt. Adaugam amestecul in ouale batute. Amestecam bine pentru a se combina ingredientele.

Turnam umplutura de nuca peste aluatul din tava. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cateva minute, pana cand umplutura se coace.

Pregatim crema. Punem praful de budinca in 100 ml lapte. Laptele ramas il punem la fiert. Cand fierbe, adaugam budinca si amestecam pana se ingroasa. Luam budinca de pe foc si o lasam sa se raceasca.

Batem untul cu zaharul pana devine pufos. Adaugam budinca rece, lingura cu lingura, in untul batut. Intindem crema peste umplutura de nuci. Acoperim cu cea de-a doua foaie de aluat. Presaram zahar pudra deasupra. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate