Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură de casă moale și pufoasă – Prăjitură pe bază de iaurt – Rețetă fără făină, fără unt, fără ulei
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 1 praf de sare
- 350 g iaurt natural
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri amidon
- Coaja rasă de la 1 portocală
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Mixăm albușurile spumă tare împreună cu sarea, timp de 5-6 minute.
Separat, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul după care încorporăm și iaurtul, amidonul și coaja rasă de lămâie. La final, lucrăm cu o spatulă și încorporăm spuma de albușuri.
Tapetăm o tavă rotundă de 20 cm cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 minute. După ce se răcorește un pic, pudrăm prăjitura cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!