Daca iti plac dulciurile pregatite in casa, iti recomand sa incerci aceasta prajitura cu foi de napolitana si gem de cirese. Nu trebuie sa coci niciun blat pentru a prepara acest desert, deoarece este facut din biscuiti si si foi de napolitana.
Ingrediente:
- 1 foaie de napolitana, 6 linguri gem de cirese
- 1 pachet mai mare de biscuiti simpli, lapte (pentru inmuiat biscuitii)
- 100 ml apa, 5 linguri zahar, 50 gr ciocolata cu lapte, 50 gr ciocolata alba
- 1 lingura cacao pudra, 70 gr nuci macinate, 3 linguri smantana dulce 30%
- 150 gr biscuiti macinati, 1 lingura rom, ciocolata neagra (pentru decor)
Mod de preparare:
Taie foaie de napolitana in jumatate si intinde cate 3 linguri de gem de cirese pe fiecare bucata. Pe jumatate de foaie de napolitana unsa cu gem, asaza un strat de biscuiti inmuiati in lape.
Pregateste umplutura. Dizolva zaharul in apa si lasa-l sa fiarba. Ia siropul de pe foc si adauga ciocolata cu lapte si cacaoa. Amesteca pana se dizolva. Adauga apoi nuci, biscuiti macinati si rom. Amesteca bine.
Intinde umplutura peste stratul de biscuiti. Pune deasupra un nou strat de biscuiti inmuiati in lapte. Asaza si cealalta jumatate de foaie de napolitana, cu partea unsa cu gem pe biscuiti.
Pune o greutate deasupra (o punga de orez, faina, zahar) si lasa prajitura sa se raceasca.
Pregateste apoi glazura. Toeste ciocolata alba, adauga smantana dulce si amesteca bine. Toarna glazura obtinuta peste foaia de napolitana. Rade ciocolata neagra si presar-o deasupra.
Pune prajitura la frigider pentru cateva ore, apoi tai-o si serveste-o impreuna cu cei dragi. Pofta buna si spor la gatit!