Ingrediente:
- 250 ml borș
- 750 g făină
- 200 ml ulei
- 25 g drojdie
- 2 pliculețe de zahăr vanilat
- oțet
- sare
- 400 g miez de nucă
Ingrediente pentru umplutură:
- gem, miez de nucă, dulceață
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
1. Într-un bol, așezăm drojdia. Adăugăm zahărul vanilat și amestecăm bine. Turnăm borșul, uleil, oțetul, sarea și făina. Amestecăm totul bine până la omogenizare.
2. Adăugăm miezul de nucă și frământăm până obținem un aluat moale și pufos. Îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm la dospit 30 de minute.
3. După acest interval de timp, împărțim aluatul în 3 părți egale. Întindem bucățile de aluat în foi subțiri. Formăm triunghiuri și așezăm câte 2-3 linguri de umplutură pe margini. Rulăm și formăm cornulețe. Le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 250 de grade, timp de 20 de minute.
Să le savurați cu drag! Poftă bună!