Daca vrei sa pregatesti rapid ceva dulce pentru musafiri si care sa poata fi servit alaturi de o cana de ceai sau cafea, iti recomand sa incerci acest chec marmorat deoarece este foarte gustos, pufos si aromat.
Eu il fac mai mereu si de cateva ori l-am folosit si ca blat de tort – care a iesit chiar foarte bun si va recomand sa testati. Este un desert clasic dar deosebit de bun. Eu l-am facut intr-o forma rotunda dar il puteti face si in forma clasica de chec. Hai sa trecem la treaba!
Ingrediente pentru chec:
- Ouă – 3 bucăți
- Zahăr – 80 de grame (30 de grame pentru gălbenușuri + 50 de grame pentru albusuri)
- Făină – 90 de grame
- Ulei de floarea soarelui – 30 de ml
- Lapte (temperatura camerei) – 40 de ml
- Suc de lămâie – 5 ml
- Cacao – 10 grame
Mod de preparare pas cu pas:
Separati ouăle în albușuri și gălbenușuri. Se toarnă zahărul în gălbenușuri și se amestecă cu un tel. Se toarnă ulei, lapte, se adaugă un praf de sare și se amestecă din nou.
Adăugați făina cernută și amestecați.
Bateți albusurile cu un mixer, turnând zeama de lămâie și adăugând treptat zahăr.
Se adauga treptat albusurile la galbenusuri si se amesteca.
Transferați jumătate din compozitia de ouă într-un bol curat, cerneti cacao și amestecați pana se omogenizeaza si nu raman cocoloase.
Se toarnă compozitia de cacao într-o formă de 18 cm. Se toarnă compozitia albă deasupra și se amestecă ușor de jos, păstrând partea de sus albă. Se poate face orice fel de model cu ajutorul unei linguri sau a unei scobitori.
Se coace 15 minute la 150 de grade + 10 minute la 180 de grade iar la final se poate pudra cu zahar. Poftă bună!