Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Desert

Tort din biscuiți cu fructe, fără coacere. Mmm, cât de delicios!

Tort din biscuiți cu fructe, fără coacere. Mmm, cât de delicios!

Tort fără coacere, de sezon – Prăjitură delicioasă gata în numai 20 min – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 1 kg biscuiți
  • 4 banane
  • 4 kiwi
  • 4 portocale
  • 800 g smântână
  • 6 linguri zahăr
  • 200 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem smântâna. Adăugăm zahărul și amestecăm foarte bine.

2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem bananele felii subțiri. Procedăm la fel și cu restul fructelor.

3. Ciocolata o dăm prin răzătoarea mică.

4. Pe un platou, aranjăm un start de biscuiți, pe deasupra adăugăm un start de cremă iar la final un strat de felii de banane. Procedăm la fel până terminam toate ingredientele, ultimul strat trebuie să fie unul de biscuiți.

5. Decorăm tortul cu felii de portocale și kiwi.

Încearcă și… Tort polonez Karpatka – Prăjitura ecler de care te vei îndrăgosti iremediabil

Ingrediente pentru aluat:

  • 400 ml apă
  • 200 ml lapte
  • 280 g făină
  • 8 ouă
  • 160 g unt
  • 1 linguriță sare
  • 30 g fulgi migdale

Ingrediente pentru cremă:

  • 1200 ml lapte
  • 300 g zahăr
  • 120 g amidon
  • 4 ouă
  • 5 g vanilie
  • 400 g unt

Mod de preparare:

1. Pentru aluat, punem laptele la fiert. Adăugăm untul, sarea și apa. Amestecăm bine până la omogenizare. Când a început să fiarbă, luam amestecul de pe foc.

2. Turnăm compoziția într-un bol. Treptat, adăugăm făina cernută și amestecăm foarte bine.

3. Adăugăm ouăle și amestecăm foarte bine cu ajutorul unui mixer.

4. Împărțim aluatul pregătit anterior, în 2 părți egale. O parte o așezăm într-o tavă de copt. Pe deasupra, adăugăm migdale și coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 30 de minute. Procedăm la fel și cu a 2-a jumătate de blat, doar ca nu folosim migdale. Lăsăm blaturile să se răcească pe un gril.

5. Pentru cremă, punem la fiert 800 ml de lapte.

6. Într-un bol separat, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, amidonul și laptele rămas. Mixăm bine până la omogenizare.

7. Turnăm jumătate din laptele fiert și amestecăm bine. După ce am obținut o cremă omogenă, adăugăm laptele rămas și punem amestecul la fiert la foc mic. Amestecăm energic până când obținem o cremă densă. La final, luam crema de pe foc și adăugăm untul topit.

8. Pentru a monta tortul, tapetăm blatul ce nu are migdale, cu toată crema pregătită anterior. Pe deasupra, adăugăm blatul cu migdale și punem tortul la frigider pentru 2-3 ore.

Savurați cu drag – Poftă bună!

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
Placinte pufoase cu branza de vaci

Plăcinte pufoase și parfumate, umplute cu brânză de vaci

Tort pufos Aripi de inger

Tort delicat „Aripi de înger”, cu banane: gustos, moale și pufos. Se termină instant!

Chec cu mere si stafide

Chec pufos cu mere și stafide – o rețetă ușoară și ieftină

Rulouri cu nutella

CovriNutella – rulouri pufoase cu umplutură cremoasă de ciocolată

Chifle cu mere

Chifle cu mere și scorțișoară: aluat fără ou, pufoase și aromate

Cornulete cu lapte condensat

Cornulețe fragede umplute cu lapte condensat – pur și simplu se topesc în gură

Share219Pin49
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Placinte pufoase cu branza de vaci
Desert

Plăcinte pufoase și parfumate, umplute cu brânză de vaci

Salata de vinete cu fasole
Murături

Salată de vinete cu fasole: delicioasă ca aperitiv, salată sau chiar garnitură

Tort pufos Aripi de inger
Desert

Tort delicat „Aripi de înger”, cu banane: gustos, moale și pufos. Se termină instant!

Congelarea ciupercilor
Sfaturi

Cât timp poți păstra ciupercile în congelator ca să fie sănătoase?

Clatite pentru mic dejun
Rețete Delicioase

Mic dejun gustos, gata în doar 10 minute – clătite sățioase cu cașcaval

Dulceata de mere
Rețete Delicioase

Dulceață de mere: preparată în casă, 100% naturală și foarte aromată

Chec cu mere si stafide
Desert

Chec pufos cu mere și stafide – o rețetă ușoară și ieftină

Rulouri cu nutella
Desert

CovriNutella – rulouri pufoase cu umplutură cremoasă de ciocolată

Zacusca de viente cu usturoi
Murături

Zacuscă de vinete: în fiecare toamnă fac câte 30 de borcane. Foarte buna!

propolis
Sănătate

Propolisul denumit „Penicilina românească” – este un antibiotic natural folosit în medicină de mii de ani

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă