Rețetă cum nu credeam că există – Tort de ciocolată fără făină, fără unt și fără zahăr – Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 500 g ciocolată
- 10 ouă
- sare
Mod de preparare:
1. Preîncălzim cuptorul la temperatura de 250 de grade.
2. Într-un bol, adăugăm 2/3 din cantitatea de ciocolată. O punem la topit pe baie de aburi.
3. Separăm gălbenușurile de albușuri. Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenușurile. Adăugăm ciocolata topită și amestecăm foarte bine.
4. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile până obținem o spumă tare ce își păstrează forma. Încorporăm spuma de albușuri în amestecul de gălbenușuri și ciocolată.
5. Amestecăm bine până la omogenizare. Turnăm aluatul obținut într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem timp de 30 de minute.
6. După ce s-a răcit, decorăm tortul cu ciocolata rămasă.
Poftă bună!