rulada cu ciocolata si cocos reteta
publicitate

Rulada cu ciocolată și cocos merge de minune cu o ceașcă de cafea. Are un gust foarte bun și nu este deloc greu de preparat. Eu folosesc o rețetă simplă, primită de la soacra mea. Îți recomand să o încerci și tu!

Ingrediente pentru blat:

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 7 linguri făină
  • 1 pliculeț zahăr vanilat

Ingrediente pentru cremă de ciocolată:

publicitate
  • 2 ouă
  • 100 ml lapte, 150 gr ciocolată
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahăr

În plus:

  • Cremă de ciocolată
  • Fulgi de nucă de cocos

Mod de preparare:

Pregătim, mai întâi, blatul așa că separăm albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile spumă, adăugăm zahărul și zahărul vanilat și continuăm să amestecăm. Adăugăm apoi gălbenușurile, unul câte unul, și amestecăm bine. În cele din urmă, adăugăm făina și amestecăm cu o spatulă sau o lingură de lemn.

Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și-l coacem în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 10-12 minute. După ce aluatul s-a copt, îl scoatem din tavă, cu tot cu hârtie, și-l înfășurăm într-un prosop umed. Rulăm aluatul și-l lăsăm să se răcească.

Cât timp aluatul se răcește, facem crema. Batem ouăle cu zahărul, apoi adăugăm laptele și ciocolata ruptă în bucățele și punem amestecul pe aragaz, la foc mediu. Amestecăm bine crema până fierbe. Când crema începe să fiarbă, continuăm să amestecăm până se îngroașă puțin.

Luăm apoi crema de ciocolată de pe foc și o lăsăm să se răcească. Batem untul moale cu mixerul, apoi adăugăm crema rece (păstrăm 2 linguri de cremă) și amestecăm.

Întindem aluatul rece și punem crema deasupra. Rulăm aluatul și punem rulada la frigider pentru 1-2 ore. Scoatem apoi rulada din frigider, întindem crema rămasă deasupra și presărăm nucă de cocos. Poftă bună și spor la gătit!

publicitate