Checurile se numara printre cele mai bune prajituri de casa. Incearca reteta noastra de chef cu cafea vegetala, un desert preferat si de cei mici. Obtine un chec pufos si aromat care va disparea din farfurii in cateva minute.
Ingrediente necesare:
- 240 g faina alba, 240 g zahar
- 7 oua, 80 g unt topit caldut
- 1 praf de copt, 10 g de zahar vanilat
- 15 g de cafea vegetabila si un praf de sare
Mod de preparare:
Incepem prin a bate albusurile cu un praf de sare, apoi adagaum zaharul treptat si mixam in continuu pana cand acesta se va dizolva. Intr-un alt bol vom mixa galbenusurile cu zaharul vanilat si untul topit timp de 60 secunde. Albusurile batute le vom adauga peste compozitia obtinuta anterior si vom amesteca.
Treptat adaugam faina cu praful de copt si amestecam pana se va incorpora in totalitate. Impartim compozitia in 2. Pe una dintre parti vom pune cafeaua solubila si vom amesteca pana se va incorpora.
Folosim o tava pe care o tapetam cu hartie de copt in care vom pune un strat din compozitia alba si in mijloc vom turna un strat din compozitia preparata cu cafea. Formam checul din patru straturi, doua albe si doua cu cafea.
Folosind un bat de frigarui vom amesteca compozitiile in mod circular, apoi vom baga tava in cuptor pentru 20-25 minute (folositi-va de testul cu scobitoarea pentru a vedea cand checul este gata) la o temperatura de 180 grade.
Dupa ce checul s-a copt il lasam la racit, apoi il putem taia si servi.
Pofta buna!