Ingrediente:
- 750 g făină
- 50 ml lapte
- 2 ouă
- 70 ml smântână
- vanilie
- 1 lingură zahăr
- bicarbonat de sodiu
- oțet
- zahăr pudră
- 300 ml ulei
Mod de preparare:
1. Într-un bol, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, vanilia, smântâna și amestecăm foarte bine.
2. Bicarbonatul de sodiu îl stingem cu oțet și îl adăugăm în aluat.
3. Adăugăm făina cernută și frământăm până obținem un aluat moale și nelipicios.
4. Împărțim aluatul obținut în 8-10 bucăți egale. Întindem fiecare bucățică de aluat într-un lănțișor subțire.
5. Luam doua lanțișoare de aluat și le împletim. Tăiem fâșia obținută în bucățele de 8-10 cm.
6. Într-o oală cu ulei încins, prăjim gogoșile până capătă o culoare aurie și se ridică la suprafață.
7. Când sunt gata, le scoatem pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta surplusul de ulei.
8. Se decorează cu zahăr pudră și se servesc alături de cei dragi.
Să aveți poftă!