Acasă Desert Chec Vulcan cu ciocolată și smântână – Glazurat cu ciocolată

Chec Vulcan cu ciocolată și smântână – Glazurat cu ciocolată

0
Chec Vulcan cu ciocolată și smântână – Glazurat cu ciocolată

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru crema fiartă:

  • 2 ouă
  • 150 g zahăr
  • 70 g amidon
  • 700 g lapte
  • zahăr vanilat

Pentru aluat:

  • 320 g făină
  • 150 g zahăr
  • 4 ouă
  • 250 g chefir
  • 100 g ulei
  • 3 linguri cacao
  • 20 g praf de copt

Cremă din smântână:

  • 320 g smântână
  • zahăr vanilat
  • 120 g zahăr

Pentru decor:

  • Ciocolată topită
  • Frunze de mentă.

Mod de pregătire:

Pregătim crema:

  1. Amestecăm zahărul cu 2 ouă și zahărul vanilat.
  2. Turnăm laptele, adăugăm amidonul și amestecăm.
  3. Punem oala la foc mediu, amestecăm încontinuu până obținem o cremă densă.
  4. Scoatem crema de pe foc şi o lăsăm să se răcească.

Pregătim aluatul.

  1. Adăugăm într-un bol zahărul, spargem ouăle și amestecăm bine.
  2. Turnăm chefirul și uleiul.
  3. Cu un pic de ulei ungem o formă acoperită cu hârtie de copt.
  4. Amestecăm aluatul, adăugăm 3 linguri de cacao și făina.
  5. Adăugăm praful de copt şi amestecăm.
  6. Turnăm aluatul în formă iar crema o adăugăm în mijloc.
  7. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 40 minute.

Pregătim crema.

  1. Amestecăm smântâna cu zahăr.
  2. Punem inelul de copt în tort, şi turnăm crema de smântână cât timp este fierbinte.
  3. Decorăm checul cu ciocolată topită şi frunzuliţe de mentă!

Poftă mare!

Încearcă și… Chec pufos cu cacao și cappuccino

Ingrediente necesare:

  • 200 g făină
  • 200 g zahăr
  • 5 ouă
  • 15 g cacao
  • 20 g cappuccino
  • 150 ml ulei
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • sare

Mod de preparare:

1. Pentru început, adăugăm într-un bol făina și praful de copt, pe urmă amestecăm. Într-un bol separat, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, sarea, extractul de vanilie și amestecăm foarte bine.

2. Treptat, adăugăm uleiul și amestecăm până la omogenizare.

3. Adăugăm făina amestecată cu praf de copt și amestecăm cu grijă, într-o singură direcție.

3. Împărțim aluatul obținut în 3 părți egale.

4. Amestecăm pudra de cacao cu puțină apă și turnăm amestecul obținut într-o parte de aluat. Procedăm la fel și cu cappuccino. În final, trebuie să obținem 3 aluaturi omogene de nuanțe diferite.

5. Acoperim o tavă de cozonac cu hârtie de copt și o tapetăm cu unt. Turnăm o lingură de aluat simplu, pe urmă adăugăm în mijloc o lingură de aluat cu pudră de cacao și o lingură de aluat cu cappuccino. Procedăm la fel, alternând nuanțele de aluat.

8. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 170 de grade Celsius, timp de 50-60 de minute.