Prăjitură magică cu gust divin – Chec rotund cu brânză dulce – Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 700 g brânză de vaci
- 10 ouă
- 300 g făină
- 300 g zahăr
- 10 g vanilie
- 200 g unt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- caise uscate
- ulei
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul și amestecăm foarte bine. Adăugăm untul și vanilia și amestecăm până la omogenizare.
2. Adăugăm bicarbonatul de sodiu și brânza de vaci. Treptat, adăugăm făina cernută și caisele uscate. Amestecăm până obținem un aluat moale și omogen.
3. Turnăm aluatul obținut într-o tavă de copt tapetată cu ulei. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute. La final, decorăm cu zahăr pudră și fructe de pădure.
Să îl savurați cu drag! Poftă bună!
Încearcă și… Tartă fără făină și fără zahăr, din brânză dulce și stafide
Tartă fără făină și fără zahăr, din brânză dulce și stafide – Budincă delicioasă și sănătoasă – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
- 600 g brânză de vaci
- 8 linguri lapte
- 8 linguri stafide
- 2 ouă
- 8 lingurițe griș
- 8 lingurițe de unt
- sare, zahăr, smântână
Mod de preparare:
1. Pentru început, tăiem stafidele mărunt. Le amestecăm cu apă și le punem la fiert la foc mic.
2. Când au început să fiarbă, le luam de pe foc și le scurgem de apă. Lăsăm stafidele la răcit.
3. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahăr, laptele, grișul și amestecăm foarte bine.
4. Adăugăm brânza și stafidele pregătite anterior, pe urmă amestecăm.
5. Topim untul pe baie de aburi. Tapetăm o tavă de copt cu jumătate din cantitatea de unt. Adăugăm compoziția de brânză și stafide, iar pe deasupra adăugăm uniform untul topit.
6. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.
Poftă bună!