publicitate

Desertul pe care il faceau bunicile in copilaria noastra poate fi gatit chiar de tine. Cu aceasta reteta simpla si economica vei pregati cele mai fragede cornulete. Urmareste reteta pas cu pas si lasa-te sedus de gustul cornuletelor de alta data.

Ingrediente necesare:

  • Jumatate de kg de faina, 125 ml de bors/250 gr untura alba
  • 1 cub de drojdie, 250 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 varf de sare, o lingurita de zahar
  • Nuci/gem/rahat (pentru umplut)
  • Zahar pudra (pentru decor)

Cum preparam cele mai fragede cornulete:

publicitate

Incepem prin a amesteca intr-un vas drojdia cu zaharul, uleiul, borsul si sarea. Peste aceasta compozitie vom pune faina si vom framanta pana vom obtine un aluat omogen. Il lasam pentru jumatate de ora sa se odihneasca.

Presaram peste masa de lucru faina si intindem aluatul. Il taiem patratele si punem umplutura intr-un colt dupa care le rulam. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem cornuletele formate si le lasam timp de 20 de minute sa se coaca. Dupa ce s-au copt le scoatem din tava si le trecem imediat prin zahar pudra.

Pofta buna!

Sfaturi utile pentru a obtine cornulete fragede:

  • Folositi untura alba (cantitatea de untura trebuie sa reprezinte jumatate din cantitatea de faina) pentru a obtine un aluat foarte fraged si inlocuiti uleiul cu 4-5 linguri de otet.
  • Aluatul trebuie sa fie rece si intins de mai multe ori.
  • Gemul folosit trebuie sa fie acrisor si uscat, astfel evitam scurgerea acestuia in tava.
publicitate