publicitate

Ingrediente:

  • 800 g ficat de pui
  • 200 g făină
  • 3 ouă
  • 200 g morcovi
  • 2 cepe
  • 300 g maioneză
  • 250 ml lapte
  • pătrunjel
  • sare

Mod de preparare:

1. Pentru început, tăiem mărunt ficatul de pui cu ajutorul unui blender.

publicitate

2. Adăugăm făină, ouă, lapte, ulei vegetal și sare. Amestecăm bine până la omogenizare.

3. În final trebuie să obținem un aluat fin, moale și semi lichid.

4. Într-o tigaie încinsă cu puțin ulei, turnăm un polonic din amestecul obținut și formăm o clătită. O prăjim timp de 5-7 minute pe ambele părți. După ce s-a copt, o așezăm pe un platou și procedăm la fel cu restul de aluat.

5. Morcovii îi dăm prin răzătoarea mare. Cepele, le tăiem rondele și le adăugăm într-o tigaie încinsă cu ulei. Adăugăm sare, piper și prăjim la foc mic până se rumenește puțin. Adăugăm morcovul pregătit anterior și amestecăm. Gătim la foc mic până când morcovul este gata.

6. Pe un platou, întindem o clătită. O tapetăm cu 1-2 linguri de maioneză, iar pe deasupra adăugăm uniform 3-4 linguri din amestecul de morcov și ceapă. Adăugăm următoarea clătită și repetăm procesul până terminăm toate ingredientele.

7. La final, decorăm cu maioneză și verdeață. Se ține la frigider 1-2 ore pe urmă se servește alături de cei dragi.

Să aveți poftă!

publicitate