publicitate

Daca sunteti o impatimita a dulciurior cu siguranta ati auzit de bezele din bezea elvetiana. In caz contrar, ati ajuns exact la reteta care trebuie. Tot ce trebuie sa faceti este sa cititi cu atentie si sa respectati ingredientele, restul vine de la sine.

Ingrediente necesare pentru 14 trandafiri.

  • albusul de la 4 – 5 oua
  • 200 grame de zahar
  • 1 lingura de zeama de lamaie si colorant alimentar, alegeti culoarea in functie de de ce culoare doriti sa fie trandafirii.

Mod de preparare:

publicitate

Puneti albusurile si zaharul pe bain marie, si amestecati in mod continu pana cand observati ca zaharul se topeste de tot.

Apoi adaugati zeama de lamaie, si turnati totul  in bolul mixerului  si mixati energic pana cand bolul se raceste ,si obtineti bezeaua. Aveti grija ca bolul sa fie foarte cald inainte sa puneti compozitia in el. Mixati timp de aproximativ  10 minute si puneti ce colorant doriti, dupa bunul plac. Pentru un plus de culoare puteti imparti compozitia in 2 sau chiar 3 si sa folositi culori diferite de colorant si veti obtine trandafirasi multicolori.

Pentru un aspect placut folosit duza D2 si cu putina indemanare  formati trandafiri direct in tava tapetata cu hartie de copt, apoi puneti totul la cuptorul preincalzit la 100 de grade timp de o ora.

Veti fi cu siguranta uimita de rezultatul obtinut dar si de gustul lor apetisant.

 

publicitate