Astazi iti recomand sa pregatesti o mancare gustoasa. Ai nevoie doar de cateva ingrediente pentru a gati un pranz delicios. Reteta este explicata pas cu pas in randurile de mai jos.
Ingrediente:
- 3 cartofi de dimensiuni medii
- 200 gr carne tocata (de porc, pui sau vita), 3 felii de bacon
- 200 gr cascaval ras, 3-4 linguri sos de rosii
- 200 gr faina de grau, 200 ml lapte, ierburi tocate (la alegere)
- Sare si piper negru macinat (dupa gust), ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Punem cartofii la fiert in apa cu sare. Cat timp fierb cartofii, prajim carnea tocata. Punem putin ulei de floarea soarelui intr-o tigaie. Asteptam sa se incalzeasca, apoi adaugam carnea tocata. O condimentam cu sare si piper negru macinat.
Taiem bacon-ul in bucatele mici si-l adaugam la carnea tocata. Il lasam sa se prajeasca putin.
Dupa ce cartofii au fiert, ii decojim si-i taiem in jumatate. Ii scobim cu o furculita si le scoatem miezul.
Adaugam faina in tigaia cu carne si bacon si amestecam. Adaugam lapte. Amestecam continuu pana cand obtinem un sos mai gros.
Adaugam miezul de cartofi in amestecul de carne si bacon. Adaugam cascaval ras si cateva linguri de sos de rosii. Amestecam bine. Daca este nevoie mai adaugam putina sare.
Umplem jumatatile de cartofi cu umplutura pregatita anterior. Asezam cartofii umpluti, unul langa altul intr-un vas de copt. Presaram deasupra cascaval ras si ierburi tocate.
Punem vasul cu cartofi in cuptorul preincalzit la 200. Cand cascavalul se topeste si capata o culoare aurie, scoatem vasul din cuptor. Punem cartofii umpluti pe o farfurie si-i servim impreuna cu cei dragi. Pofta buna si spor la gatit!