publicitate

Butasii de trandafiri nu prind radacini atat de usor cat ne imaginam noi dar sunt cateva secrete de care trebuie sa tii cont pentru a te bucura de trandafiri frumosi in fiecare an.

Ai nevoie de cateva lucruri care iti sunt la indemana prin gospodarie. Urmeaza metoda descrisa in randurile urmatoare pentru a-ti inradacina rapid trandafirii.

Pasul 1 – taiati butasii in lungime de aproximativ 20 de cm si indepartati frunzele care sunt in exces, lasand numai 2-3 frunze in partea superioara.

publicitate

Pasul 2 – folositi un cutter dezinfectat si taiati in 2 sectiuni oblige in partea inferioara a butasului – asemenea modului de ascutire a unui creion. Astfel, butasul va putea sa dezvolte mai rapid radacinile.

Pasul 3 – realizati niste gauri in fundul sticlelor de plastic – folositi bidoane de la apa de 5 litri. Asa se va putea elimina excesul de apa.

Pasul 4 – puneti nisip in sticle si infigeti butasii in nisip – intr-o sticla puneti cam 4 butasi.

Pasul 5 – umpleti bidoanele cu ala statuta si acoperiti-le cu capace, inchizandu-le bine. Pastrati sticlele in locuri luminoase dar ferite de razele directe ale soarelui. Cand umiditatea din sticla se diminueaza, mai adaugati apa insa fara sa exagerati. Peste 10 zile butasii ar trebuie sa elibereze noi frunzulite.

Acestia pot fi scosi din sticle abia dupa 1 luna si pot fi plantati in locul definitiv daca sunt conditii optime de lumina si temperatura.

publicitate