Varza murata cu ardei gras si miere este foarte gustoasa. Multi oameni iubesc gustul ei, deci merita incercata. Reteta o gasesti in randurile de mai jos. Daca doresti, poti adauga chiar si mere dulci si acre.
Ingrediente pentru un borcan de 1.5 litri:
- 1 lingurita sare grunjoasa
- 1 lingurita miere de albine
- 1 capatana de varza, 2 morcovi mari
- 4 ardei grasi, apa
Mod de preparare:
Curatam morcovii si-i dam printr-o razatoare. Curatam ardeii de samburi, ii clatim bine si ii taiem in fasii. Tocam marunt si varza.
Amestecam toate legumele. Transferam legumele in borcane sterile.Presam usor legumele pentru a incapea cat mai multe in borcane. Adaugam sare deasupra si umplem golurile ramase in borcane cu apa rece.Punem borcanele in castroane incapatoare. Astfel, lichidul care se va scurge in timpul fermentarii se va strange in castron.
Acoperim borcanele cu capace (mai mici decat capacele lor). Punem un pahar sau o piatra deasupra capacului.Lasam varza sa fermenteze la temperatura camerei timp de 2 zile.
In 2 zile, in castroane se va strange multa zeama. O turnam intr-o cratita. Scurgem si lichidul din borcane si-l turnam in cratita. Diluam mierea de albine in lichid.Turnam lichidul inapoi in brocane, astfel incat sa acopere complet legumele. Infiletam bine borcanele cu capace sterile si le punem intr-un loc intunecat si racoros, de preferat intr-o pivnita sau in camara.
Daca legumele sunt complet acoperite de saramura, acestea se vor pastra mult timp, fara a mucegai. Incearca aceasta reteta usor diferita, dar foarte gustoasa si bucura-te de rezultat. Pofta buna si spor la gatit!