Cele mai sanatoase preparate din carne sunt cele facute de tine, acasa si condimentate dupa bunul plac. Facand mezelurile acasa, stii cu exactitate ce pui in compozitie, cat de proaspata este carnea si mai ales poti combina cantitatile de carne in functie de cum iti place mai mult.
Hai sa vedem aceasta reteta de carnati de casa cu praz, carne de vita si carne de porc.
Ingrediente necesare:
- 4 kg de pulpa de vitel
- 2 kg burta de porc
- 2 kg de spata de porc/pulpa sau kaizer
- 100 gr boia de ardei
- 130 gr sare
- 600 gr ceapa sau praz + 300 gr usturoi
- Busuioc uscat dupa gust
- 2 plicuri de piper negru macinat
- Mațe de porc bine curatate si spalate
- 200 gr soia granule si se poate adauga putina menta pentru aroma
Mod de preparare:
Toata carnea se da prin masina de carne, impreuna cu ceapa sau prazul (depinde ce folositi) si se adauga toate mirodeniile. Tot acum se adauga si soia granule care a fost inmuiata in prealabil si stoarsa de excesul de apa.
Carnatii se pun in masina speciala si se umplu. Se lasa 1-2 zile la stors sau se pot duce direct in afumatoare.
Este cea mai buna reteta de carnati pe care eu am facut-o vreodata si sunt foarte aromati si buni.