publicitate

Te-ai gandit vreodata ca poti scapa de durerile articulare cu ajutorul castanelor? Castanele au proprietati vindecatoare. Medicina traditionala este plina de retete cu castane.

Voi impatasi cu voi reteta unei tincturi pentru articulatii. Efectele pozitive ale castanelor sunt cunoscute de ceva timp. Substantele organice care se gasesc in ele intaresc vasele de sange, reduc permeabilitatea vaselor, previn edemul si procesele inflamatorii.

Exista multe modalitati de a prepara o tinctura medicinala. Alege-o pe cea care ti se pare cea mai potrivita pentru tine.

publicitate

Tinctura de castane cu apa

Toarna 250 ml apa clocotita peste 3 castane zdrobite. Lasa castanele in apa timp de 3 ore. Strecoara apoi tinctura finita si consuma 2 linguri de 3 ori pe zi, inainte de mese.

Poti folosi si flori de castan pentru a pregati aceasta tinctura. Adauga 1 lingura de flori de castan in 200 ml apa clocotita.

Tinctura de castane cu alcool

Pentru prepararea acestei tincturi ai nevoie de coaja castanelor. Macina 50 gr de coaja si toarna 200 ml de alcool peste ea. Lasa coaja in alcool timp de 14 zile. Strecoara amstecul si consuma cate 15 picaturi de 3 ori pe zi, inainte de mese. Nu va trebui sa astepti prea mult pentru a vedea rezultatele.

Drojdie de castane

Aceasta bautura medicinala este preparata prin fermentare. Ai nevoie de 30 de castane macinate, 3 litri de apa clocotita, 180 gr zahar si 1 lingura de zer uscat. Pune toate ingredientele intr-un recipient etans mai mare si lasa-le acolo timp de 2 saptamani. Drojdia de castane va fi gata in curand.

Nu uita sa consulti medicul inainte de a folosi oricare dintre metodele de mai sus.

publicitate