Ouale de prepelita sunt excelente pentru copiii in crestere, pentru alimentatia copiilor, dar si pentru regenerarea si intinerirea intregului organism, indiferent de varsta.
Aceste oua contin in proportie de 74,6% apa, 13,1% proteine, 11,2% grasimi, si 1,1% minerale, din care 0,5% potasiu, 2,1% fosfor, 3,2% fier, vitamina A, toate vitaminele din grupul B, precum si enzime benefice.
Un singur ou contine 15,8 calorii.
Numarul de oua difera in functie de boala pe care vrei sa o tratezi sau ameliorezi:
– Echilibrarea densitatii sangelui 60
– Migrene 240
– Anemie 240
– Ulcer stomacal 120
– Probleme cardiace 240
– Probleme hepatice 180
– Boli mentale 240
– Uniformizarea bronzului pielii 180
– Proceduri post-chirurgicale 240
– Reglarea tensiunii arteriale 240
– Tumori cerebrale sau intestinale 1080
– Bronsita 240
– SIDA 1080
– Reducerea colesterolului 240
-Astm 1080
– Echilibrarea glicemiei 240
– Ateroscleroza 240
– Reglarea digestiei 120
In primele trei zile trebuie sa consumi 3 oua, apoi cate 5, ceea ce inseamna ca o terapie cu 120 de oua dureaza 26 de zile, in timp ce o terapie cu 240 de oua tine 49 de zile.
Copiii sub varsta de zece ani ar trebui sa consume cate 4 oua pe zi, copiii sub varsta de cinci ani cate 3 oua pe zi, iar copiii sub varsta de doi ani pot consuma cel mult 2 oua pe zi.
Ouale se consuma toate odata, dimineata pe stomacul gol. Asteapta apoi o jumatate de ora pana sa iei micul dejun. Daca nu poti bea continutul oualor direct din coaja, poti sa le prepari intr-un cocktail.
Poti indulci cocteilul de oua cu miere, batandu-l bine pana ce capata o consistenta spumoasa. Puteti adauga inclusiv suc de cirese, coaja de lamaie, pulpa de mare, vanilie, scortisoara, cacao, si asa mai departe. Esential este ca ouale sa fie crude.
Pacientii cu diabet zaharat nu trebuie sa indulceasca ouale de prepelita, iar cei cu sensibilitate la oua ar trebui sa inceapa cura consumand initial cate un ou pe zi, si apoi sa creasca treptat doza pana la maximum 4 oua pe zi. Daca se instaleaza probleme cu fierea, se recomanda intreruperea tratamentului.
Daca este necesar, terapia poate fi repetata la doua luni de la incheierea primei cure, dar intre cel de-al doilea si cel de-al treilea tratament se recomanda sa iei o pauza de sase luni. Ouale de prepelita fi consumate si in alte scopuri terapeutice, cu exceptia cazului in care medicul prescrie o terapie fara proteine.
Ouale trebuie sa fie pastrate la o temperatura cuprinsa intre 1 si -4 grade C, ceea ce prelungeste prospetimea oualor pana la 60 de zile.
Sursa: Cristian Iacov secretele.com
Ouăle de prepeliță au fost consumate în multe culturi de-a lungul timpului și sunt adesea privite ca având o serie de beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre beneficiile asociate cu consumul de ouă de prepeliță:
- Bogate în nutrienți: Ouăle de prepeliță sunt o sursă bună de proteine, vitamine (inclusiv B1, B2, B6, B12, A și D) și minerale (precum fierul, magneziul, zincul, potasiul și fosforul).
- Sănătatea creierului: Datorită conținutului de acizi grași omega-3 și antioxidanți, ouăle de prepeliță pot ajuta la sprijinirea funcției cognitive și la reducerea inflamației în creier.
- Sistem imunitar fortificat: Datorită conținutului lor bogat în antioxidanți și minerale esențiale, ouăle de prepeliță pot ajuta la întărirea sistemului imunitar.
- Îmbunătățirea sănătății oculare: Vitamina A prezentă în ouăle de prepeliță poate ajuta la menținerea sănătății oculare și la prevenirea degenerării maculare.
- Sănătatea inimii: Consumul moderat de ouă de prepeliță poate contribui la echilibrarea colesterolului, având un raport mai bun între HDL (colesterol bun) și LDL (colesterol rău) decât ouăle de găină.
- Digestie sănătoasă: Ouăle de prepeliță sunt o sursă bună de proteine și au un conținut mai scăzut de grăsimi saturate, ceea ce le face ușor de digerat.
- Sănătatea oaselor: Datorită conținutului de calciu și fosfor, ouăle de prepeliță pot contribui la menținerea sănătății oaselor.
- Proprietăți antialergice: Se crede că ouăle de prepeliță pot ajuta în reducerea simptomelor unor alergii, datorită unor enzime specifice. Cu toate acestea, este esențial să consultați un medic înainte de a folosi ouă de prepeliță ca tratament pentru alergii.
Chiar dacă ouăle de prepeliță au numeroase beneficii potențiale, este esențial să le consumați cu moderație și ca parte a unei diete echilibrate. Ca și în cazul oricărui aliment, există posibilitatea ca unele persoane să dezvolte alergii sau să aibă reacții adverse, așa că dacă încercați ouăle de prepeliță pentru prima dată, abordați cu precauție.