publicitate

Prăjitura cu nuci, ciocolata si miere este potrivita pentru orice ocazie. Dificultatea prepararii acestei prajituri este una medie si gustul este absolut minunat. Se imbina perfect finetea ciocolatei si a cremei cu nucile crocante.

Ingrediente necesare pentru pregatirea blatului:

  • 3 linguri de lapte, 1 ou, 400 gr faina
  • 150 gr de zahar, 30 gr de unt, 1 lingurita de bicarbonat
  • 2 linguri de miere, 3 linguri de cacao

Ingrediente pentru crema:

  • Nuci maruntite, 1 ou, 100 gr zahar
  • 300 ml lapte, 2 linguri de faina
  • 300 gr unt
publicitate

Pentru glazura aveti nevoie de:

  • 100 gr de unt, 100 gr de ciocolata

Mod de preparare a blatului:

  1. Se amesteca toate ingredientele (in afara de faina, bicarbonat si cacao) si se pune la foc mic – cand incepe sa isi schimbe culoarea, se inchide focul, se pune faina cernuta, cacaoa si bicarbonatul
  2. Se amesteca totul si se framanta un aluat – se intind foi dreptunghiulare (sau rotunde – daca folosesti o tava rotunda) si se coc pe fundul unei tavi (doar pentru cateva minute)

Modul de preparare a cremei:

  1. Se bate oul cu zaharul pana devine cremos iar dupa aceea se adauga faina – se amesteca si treptat, se adauga laptele
  2. Se pune intr-un bol, pe baie de abur – se amesteca continuu pana crema incepe sa se ingroase
  3. Cand crema este gata, se amesteca cu untul pana se omogenizeza.

Montarea prajiturii:

  1. Se pune o foaie – se intinde crema si se presara nuci maruntite – se face asa pana terminati foile si crema.
  2. La final, puteti adauga glazura – ciocolata topita cu untul, la baie de abur sau puteti pune inca un strat de crema sau zahar pudra. Ornati dupa cum va place

Prajitura se tine la temperatura camerei 1-2 ore pana o veti taia. Pofta buna!

 

publicitate