Prăjitura cu nuci, ciocolata si miere este potrivita pentru orice ocazie. Dificultatea prepararii acestei prajituri este una medie si gustul este absolut minunat. Se imbina perfect finetea ciocolatei si a cremei cu nucile crocante.
Ingrediente necesare pentru pregatirea blatului:
- 3 linguri de lapte, 1 ou, 400 gr faina
- 150 gr de zahar, 30 gr de unt, 1 lingurita de bicarbonat
- 2 linguri de miere, 3 linguri de cacao
Ingrediente pentru crema:
- Nuci maruntite, 1 ou, 100 gr zahar
- 300 ml lapte, 2 linguri de faina
- 300 gr unt
Pentru glazura aveti nevoie de:
- 100 gr de unt, 100 gr de ciocolata
Mod de preparare a blatului:
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
- Se amesteca toate ingredientele (in afara de faina, bicarbonat si cacao) si se pune la foc mic – cand incepe sa isi schimbe culoarea, se inchide focul, se pune faina cernuta, cacaoa si bicarbonatul
- Se amesteca totul si se framanta un aluat – se intind foi dreptunghiulare (sau rotunde – daca folosesti o tava rotunda) si se coc pe fundul unei tavi (doar pentru cateva minute)
Modul de preparare a cremei:
- Se bate oul cu zaharul pana devine cremos iar dupa aceea se adauga faina – se amesteca si treptat, se adauga laptele
- Se pune intr-un bol, pe baie de abur – se amesteca continuu pana crema incepe sa se ingroase
- Cand crema este gata, se amesteca cu untul pana se omogenizeza.
Montarea prajiturii:
- Se pune o foaie – se intinde crema si se presara nuci maruntite – se face asa pana terminati foile si crema.
- La final, puteti adauga glazura – ciocolata topita cu untul, la baie de abur sau puteti pune inca un strat de crema sau zahar pudra. Ornati dupa cum va place
Prajitura se tine la temperatura camerei 1-2 ore pana o veti taia. Pofta buna!