publicitate

Trebuie sa incerci prajitura cu banane si ciocolata. Reteta usor de preparat poate fi facuta de oricine. Nu ai nevoie de abilitati speciale pentru a pregati un desert gustos.

Ingrediente pentru blat:

  • 7 galbenusuri, 180 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Coaja rasa de la o lamaie, 7 albusuri
  • 130 gr faina
  • 30 gr cacao, 30 ml ulei

Ingrediente pentru crema:

  • 500 ml lapte, 100 gr zahar
  • 1 pliculet budinca de vanilie, 2 galbenusuri
  • 150 gr ciocolata
  • 250 gr unt,  banane
publicitate

Ingrediente pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata menaj
  • Putin unt

Mod de preparare:

Bate galbenusurile cu 60 gr zahar, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat, bate albusurile cu 120 gr zahar pana obtii o spuma ferma. Adauga spuma de albusuri in amestecul de galbenusuri. La final, adauga faina, cacaoa si uleiul.

Amesteca bine, apoi toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace aluatul aproximativ 20 de minute la o temperatura de 200 grade. Dupa ce s-a copt blatul, se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se taie in doua, pe orizontala. Daca blatul este prea uscat se insiropeaza cu un siropul facut din apa si zahar.

Pentru a prepara crema, pune 400 ml lapte la fiert. Restul de lapte amesteca-l cu galbenusurile de ou si budinca. Adauga amestecul in laptele fiert. Amesteca 1-2 minute pana se ingroasa.

Topeste ciocolata la bain-marie si amestec-o cu zaharul. Adauga ciocolata topita in budinca. Taie untul in cubulete si pune-l in crema pregatita anterior. Amesteca bine.

Topeste ciocolata de menaj cu putin unt in cuptorul cu microunde. Amesteca bine pentru a obtine o glazura potrivita.

Intinde 1/3 din crema peste primul blat. Adauga cel de-al doilea blat, un nou strat de crema si felii de banane. Intinde restul de crema peste banane, apoi toarna glazura de ciocolata deasupra.

Pune prajitura la frigider pentru cateva ore, apoi scoate-o si tai-o cubulete. Pofta buna si spor la gatit.

publicitate