Prajitura Brigadeiro este o prajitura rafinata care o sa va surprinda cu gustul unic si delicios. Desi pare dificil de realizat datorita aspectului placut, acest desert este foarte usor de pregatit. Amestecand doar cateva ingrediente veti obtine o prajitura excelenta.
Pentru blat avem nevoie de:
- 400 gr de zahar, 300 gr faina alba
- 100 gr praf de cacao, 4 oua
- 200 ml cafea fara zahar, 200 ml lapte proaspat
- 120 ml ulei de floarea soarelui, 1 varf de sare
- 1 praf de copt, o fiola esenta de vanilie
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, 15 ml de zeama de lamaie
Pentru crema avem nevoie de:
- 400 gr lapte condensat, 500 ml de frisca lichida
- 100 gr praf de cacao, 1 fiola esenta de vanilie
- Bomboane ornament (pentru decor)
Cum preparam prajitura Brigadeiro:
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu hartie de copt dupa care pornim cuptorul la o temperatura de 180 grade.
Pentru coacerea prajiturii puteti folosi o tava de 25×35 cm sau una rotunda de 28-30 cm.
Intr-un bol amestecam faina cu cacao, bicarbonat de sodiu, praf de copt si sare. Intr-un vas batem ouale cu un tel, adagaum esenta de vanilie si zahar si le amestecam. Turnam zeama de lamaie, lapte, ulei si cafea. Punem si amestecul realizat din ingrediente uscate amestecand foarte bine pentru a nu aparea cocoloase.
Punem compozitia obtinuta in tava pregatita la inceput si o intreoducem in cuptor pentru 35 minute la o temperature de 180 grade. Dupa ce timpul va expira, scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca blatul. Cand acesta s-a racit, indepartam hartia de copt si taiem blatul pe din doua.
Pentru a pregati crema avem nevoie de un vas in care vom mixa laptele condensat, praful de cacao si esenta de vanilie timp de 60 de secunde. In timp ce mixam adaugam si frisca lichida (neaparat rece ). Daca vi se pare ca este crema mai subtire o puteti pune pentru 30 de minute la frigider.
Asamblarea prajiturii Brigadeiro
Impartim crema in doua parti egale si turnam jumatate peste blat, acoperind apoi cu blatul capac. Distribuim si cealalta cantitate de crema si nivelam.
Pentru decor vom folosi bomboane ornament de ciocolata si apoi vom lasa prajitura pentru 2 ore la frigider.
Pofta buna!