Cea mai gustoasă cremă de lapte – Rețetă rapidă, pentru cele mai bune prăjituri de casă
Ingrediente:
- 400 ml lapte
- 400 ml smântână
- 100 ml lapte condensat
- 3 gălbenușuri
- 5 linguri făină
- 80 g zahăr
- 100 g unt
- o fiolă esență de vanilie
Mod de preparare:
1. Într-un vas, punem la fiert laptele. Adăugăm smântâna, laptele condensat, amestecăm și fierbem la foc mic.
2. Într-un bol separat, batem gălbenușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul și mixăm până la omogenizare.
3. Din laptele fierbinte se ia un pahar si se amestecă cu făina, pe urmă îl turnăm în compoziția de gălbenușuri. Amestecăm bine, pe urmă turnăm amestecul în compoziția de lapte și smântână. Mixăm bine, pe foc mic, până obținem o cremă densă și omogenă.
4. Luăm vasul de pe foc iar la final adăugăm esența de vanilie.
Să o folosiți cu drag și Poftă bună!