Ingrediente:
- 500 g făină
- 250 ml lapte
- 100 g zahăr
- 100 ml ulei
- 1 plic zahăr vanilat
- coaja de lămâie
- sare
- 2 ouă
- 25 g drojdie proaspătă
- gem de caise
- 1 gălbenuș
- 1 lingură lapte
Mod de preparare:
1. Pentru început, cernem făina într-un bol.
2. Într-o cană, amestecăm drojdia cu o linguriță de zahăr. Adăugăm puțin lapte cald și 1-2 linguri de făină. Amestecăm foarte bine.
3. Turnăm compoziția în vasul cu făină. Adăugăm ouăle, zahărul, sarea, zahărul vanilat și coaja de lămâie. Amestecăm foarte bine, pe urmă adăugăm treptat laptele și uleiul. Lăsăm aluatul la crescut 60 de minute.
4. Întindem aluatul într-o foaie subțire, pe care o tăiem triunghiuri. Repartizăm uniform gemul și formăm cornulețele. Le tapetăm cu ou bătut și le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenesc frumos.
Poftă bună!