Desert cu un gust uimitor, care nu va lăsa pe nimeni indiferent! Și simplitatea preparării și disponibilitatea ingredientelor vă vor permite să vă bucurați atât de proces, cât și de rezultat. Și ce frumoasă tăietură are! Acest tort poate înlocui cu ușurință un tort pe masa festivă.
Ingrediente pentru aluat:
- unt – 100 g
- zahăr – 100 g
- sare – un praf
- ouă – 2 bucăți
- făină – 250 g
Deci, să începem cu aluatul. Combinați untul moale cu zahărul, nu uitați să adăugați un praf de sare. Apoi bateți 2 ouă și amestecați totul cu o spatula până la omogenizare.
Apoi adăugați făina cernută și frământați aluatul. Se adună rapid într-o singura bila, este foarte moale, elastic și nu se lipește de mâini. Puneți-l într-o folie și puneți-l în frigider timp de jumătate de oră.
Umplutura de brânză de vaci:
- brânză de vaci – 400 g
- ouă – 1 bucată
- zahăr – 90 g
- vanilie
- sare – un praf
- smântână – 100 g
- amidon de porumb – 1 lingură
Între timp, să pregătim umplutura. Vom avea două tipuri de umplutură, iar prima este brânza de vaci. Luați 400 g de brânză de vaci, adăugați un praf de sare, vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat, de asemenea, adăugați 90 g de zahăr obișnuit, bateți un ou, adăugați 100 g de smântână (orice conținut de grăsimi) și folosind un blender vertical, amestecați totul până la obținerea unei consistențe cremoase.
Acum adăugați 1 lingură de amidon de porumb și amestecați-l cu brânză de vaci. În timp ce această umplutură este pusă deoparte, să ne ocupăm de pregătirea umpluturii de mere.
Umplutura de mere:
- mere – 3 bucăți
- zahăr – 50 g
- scorțișoară – 1 linguriță
Mod de preparare:
Pregătim umplutura de mere. Eu iau 5 mere, deoarece sunt de dimensiuni mici, dacă aveți unele mari, vor fi suficiente trei. Curățăm, îndepărtăm cotorul și le dăm prin răzătoarea mare.
Transferăm merele date prin răzătoare într-o tigaie uscată, adăugăm 50 g de zahăr și opțional 1 linguriță de scorțișoară măcinată (puteți folosi coaja de lămâie în schimb). Amestecând constant, călim merele până când tot lichidul se evaporă. Va dura între 5 și 7 minute. Lăsăm umplutura de mere să se răcească.
Recomand să coaceți tortul într-o formă detașabilă, astfel încât să fie usor să-l scoateți mai târziu. Acoperiți fundul cu hârtie de copt, puneți aluatul rece și distribuiți-l uniform pe fund și pe pereții formei cu mâinile.
Dimensiunea formei mele detașabile este de 20 cm.
Acum așezăm umplutura de mere răcită și turnăm deasupra umplutura de brânză de vaci. Agităm ușor forma și nivelăm marginile aluatului cu o spatulă sau cu un cuțit lat. Puteți lăsa tortul în această formă sau îl puteți orna cu zmeură liofilizată, căpșuni, cireșe, fulgi de cocos sau coajă de lămâie deasupra.
Puneți tortul într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 40-45 de minute.
Centrul tortului cald este încă ușor moale, nu vă faceți griji, este normal. Lăsați-l să se răcească complet în formă. Apoi, scoateți panoul lateral, îndepărtați hârtia și transferați-l pe o farfurie.
Tortul de astăzi are un gust foarte asemănător cu cheesecake-ul. Delicios, cu un gust uimitor, practic topindu-se în gură. Este ușor de făcut, din ingrediente disponibile și se dovedește a fi foarte gustos!
Pofta buna!