Ingrediente necesare:
- 350 g făină
- 50 g unt
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 200 ml apă
- 300 g carne fiartă
- 2 cepe
- un morcov
- susan
- sare
- 50 g bulion
- piper negru măcinat
- un ou
Mod de prepare:
- Într-o oală, punem la foc mic apa şi uleiul.
- Turnăm făina într-un bol mare.
- Când apa şi uleiul încep a fierbe, le adăugăm peste făină.
- Amestecăm bine cu o lingură apoi cu mâinile.
- Acoperim aluatul cu o peliculă alimentară şi îl lăsăm la crescut puțin timp.
- Între timp, pregătim umplutura.
- Tăiem ceapa cubuleţe mici.
- Dăm morcovul prin răzătoarea mare.
- Într-o tigaie cu ulei încins, prăjim ceapa şi morcovul.
- Gătim până când morcovul devine moale.
- Mărunţim carnea fiartă şi ceapa prăjită cu morcov, prin maşina de tocat carne.
- Adăugăm sare,piper după gust şi amestecăm cu 50 g de bulion.
- Formăm cornulețele.
- Împărţim aluatul în aproximativ 16 bucăţi egale.
- Întindem bucăţile de aluat în foi cât mai subţiri.
- Tapetăm marginile cu unt topit, apoi le pliem spre mijloc.
- Punem umplutura pe margine şi rulăm cornulețele.
- Aranjăm cornulețele pe o tavă de copt, acoperită cu hârtie de copt.
- Ungem cornulețele cu un ou bătut şi adăugăm seminţe de susan.
- Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 25-30 minute.
Poftă mare!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă