Tiramisù – o altă rețetă cu care o faci un tiramisu extraordinar de bun
Ingrediente:
- 4 galbenusuri
- un sfert ceasca zahar pudra
- 60 ml lapte
- 250 gr mascarpone
- 350-400 ml frisca lichida
- 1 pachet mare piscoturi Savoiardi
- 380-400 ml cafea amara
- cacao pt pudrat
Mod de preparare:
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul intr-un vas rezistent la foc, pe care ulterior il vom pune pe bain marie…
Apoi se adauga laptele amestecand bine cu ajutorul unui tel…sa nu faca gogoloase…
Vasul se pune pe bain-marie…(vasul se pune deasupra unei cratite cu apa care fierbe 😉 )
se amesteca bine pana cand se obtine o crema destul de groasa… e gata atunci cand va lasa urma clara pe fundul vasului…
Cand crema obtinuta este gata… se lasa la racit… apoi se incorporeaza mascarponele din cutie…si se mixeaza bine pana la omogenizareapoi se adauga frisca batuta…amestecand usurel pana se incorporeaza tot…
piscoturie se inmoaie in cafea…nu prea tare ca se flescaiesc…numai cat le scufundati rapid pe o parte si pe alta apoi se monteaza intr-o tava(daca e de yena, cu atat mai bine)… in mod normal primul strat trebuie sa fie de crema… asa ca puteti monta o folie alimentara si sa adaugati crema apoi piscoturile…
se alterneaza un strat de piscoturi, unul de crema…
dupa ce am pus si ultimul strat… am acoperit cu folie de aluminiu si am dat la frigider pt min 6 ore… se rastoarna pe un platou …(va ajutati de lama unui cutit, pe care il treceti in interiorul formei pe laturi…ca sa se desprinda mai usor…)
pudrati bine cu cacao… si gataaaaa!