Reteta pe care v-am pregatit-o astazi este o reteta improvizata. Intr-o zi m-am gandit sa prepar un pandispan pufos, dar pe parcurs am mai adaugat cateva ingrediente ce le aveam prin frigider si dintr-un pandispan a rezultat o prajitura delicios de pufoasa cu o crema intensa de ciocolata si nuca.
Ingrediente pentru blat:
- 5 oua (la temperatura camerei)
- un praf de sare
- 50 ml apa rece
- 120 g zahar
- 150 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- esenta de vanilie
- 5 linguri de nuca macinata
Ingrediente pentru sirop:
- apa
- zahar
- esenta de vanilie
Ingrediente pentru toping:
- 250 g ciocolata cu lapte
- 5-6 linguri de lapte
- 200 ml frisca lichida
- nuca macinata (cata doriti dumneavoastra)
- 2 mandarine (sau orice fruct vreti dumneavoastra)
Mod de preparare blat:
Vom avea nevoie de un mixer pentru a ne usura treaba. Vom adauga in mixer albusurile, praful de sare si zaharul. Vom mixa pana cand acestea se vor transforma intr-o bezea. Peste acestea vom adauga galbenusurile si apa. Continuam sa mixam.
Separat amestecam faina cu praful de copt. Vom adauga treptat si pe aceastea in mixer. Peste acestea mai adaugam si esenta de vanilie si nuca. Vom mixa pana cand compozitia va capata o textura omogena.
Intre timp preincalzim cuptorul la 170 g.
Vom pregati o tava, tapetata cu hartie de copt peste care vom turna compozitia din mixer, niveland-o. Vom adauga tava in cuptor timp de 20-25 de minute.
Pentru siguranta noastra vom testa blatul cu ajutorul unei scobitori.
Cand acesta este gata il scoatem din cuptor si il lasam la racit.
Mod de preparare sirop:
Intr-o oala vom adauga apa, zaharul si esenta de vanilie. Vom pune oala la foc si vom amesteca pana la incorporarea ingredientelor. Vom lasa la racit siropul.
Mod de preparare toping:
Intr-un bol vom adauga ciocolata cu lapte si cele 5-6 linguri de lapte. Vom pune bolul in cuptorul cu microunde pana cand ciocolata se va topi. Scoatem bolul si amestecam.
Mod de preparare prajitura:
Vom incepe cu portionarea blatului racit in 16-18 bucati egale (sau cate bucati va ies dumneavoastra). Fiecare bucata o vom insiropa cu doua linguri de sirop. Dupa insiropare vom trece fiecare bucata prin glazura de ciocolata si dupa prin nuca macinata.
Deasupra vom adauga frisca cu ajutorul unei ustensile pentru forme. Aici alegeti dumneavoastra modelul dorit. Eu am adaugat si cate o felie de mandarina. Dar si aici fructele difera in functie de gusturi.
Prajiturile sunt gata! Pofta buna!