Budincă de orez cu gem și stafide – o rețetă pe care o prepari in cateva minute
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 cana orez,
- 4 căni lapte,
- 1 cana zahar,
- 4 albușuri,
- 4 gălbenușuri,
- 1 esență de lamaie,
- un varf de sare,
- 6 linguri faina,
- scorțișoară.
- stafide
- gem la algere – pont: cel de capsune este minunat in această combinatie
Mod de preparare:
Se amesteca laptele cu zaharul și orezul și se fierbe amestecul pana orezul e bine fiert și compoziția s-a îngroșat.
Se lasă să se răcească și se adaugă gălbenușurile, sarea, scortisoara, albușurile bătute spuma tare, faina, stafidele și esența. Se pune la cuptorul preincalzit timp de 40 – 45 de minute la 140 grade.
Adaugam gemul si .. pofta buna!
Bonus: ce beneficii are orezul asupra sanatatii noastre?
Aliment benefic pentru intestin! Orezul basmati prefiert (conține vitamina B1, B2, B6, și niacină) sau orezul alb (nu conține deloc grăsimi) fiert în puțină apă cu o lingură de ulei și un vârf de sare consumat cu o cană de chefir sau iaurt este indicat pentru tratarea crizelor de diaree atât la adulți, dar și la copii sau bebeluși trecuți pe diversificarea alimentației.
Ameliorează hipertensiunea! Orezul brun conține 1 mg de sodiu; cantitate redusă de sodiu îl face benefic persoanelor care suferă de hipertensiune sau de boli cardiovasculare.³
Reduce nivelul ridicat al colesterolului! Pentru că nu conține deloc grăsimi, consumul preparatelor din orez integral sau din orez brun sunt benefice în scăderea nivelului colesterolului din organism.
Reduce excesul de acid uric! Efectul alcalinizant al orezului, proprietate care se datorează conținutului mic de proteină, face ca această cereală să reducă semnificativ excesul de acid uric din sânge, astfel este recomandat în gută sau artrită.
Reduce riscul de apariție a cancerului – datorită conținutului său mare de fibre și seleniu, orezul brun ne apară de cancerul la colon, o boală extrem de răspândită din cauza unui stil de viață nesănătos.