rahat de casa delicios
publicitate

Copiii mei ma surprind tot timpul. Zilele trecute am cumparat jumatate de kilogram de rahat pentru a face cateva cornulete. Pana sa apuc sa fac cornuletele, ei au mancat jumatate din rahat. Vazand ca le place atat de mult, am decis sa le fac rahat de casa. Au fost foarte fericiti.

Ingrediente pentru rahat de casa:

  • 380 ml apa, 300 gr zahar
  • 250 ml suc natural de portocale
  • 140 gr amidon de porumb + inca 3 linguri
  • 3 linguri suc de lamaie, 3 linguri zahar pudra

Cum se prepara rahatul de casa?

publicitate

Turnam apa intr-o oala. In sucul natural de portocale, adaugam 140 gr de amidon de porumb si 300 gr de zahar.

Amestecam bine si adaugam totul in oala cu apa. Incalzim amestecul. Amestecam constant pana se ingroasa.

compozitie rahat de casaDupa ce s-a ingrosat amestecul, adaugam sucul de lamaie. Cat este inca fierbinte, turnam amestecul intr-o tava de copt cu peretii inalti si-l lasam sa se raceasca.

rahat in tavaMarimea tavii de copt depinde de cat de inalte dorim sa fie bucatile de rahat.

Amestecam zaharul pudra cu 3 linguri de amidon de porumb. Dupa ce rahatul s-a racit, il taiem in bucati. Trecem bucatile de rahat prin amestecul de zahar pudra si amidon.

cubulete rahat zahar pudraDaca nu mai avem amidon si l-am folosit pe tot pentru a prepara rahatul, putem sa-l omitem, folosind doar zahar pudra. Asta este tot! Rahatul de casa poate fi servit. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!

Daca ti-a placut aceasta reteta simpla, dar gustoasa, impartaseste-o si cu prietenii tai. Sunt sigura ca vor fi nerabdatori sa o incerce.

publicitate