Aceasta este o reteta, modificata, pe care am gasit-o pe blogul Mitinita.
Multumesc pentru inspiratie!
Eu am adaugat piept de pui, marar si smantana in loc de iaurt.
Ingrediente:
- o jumatate de piept de pui fiert si taiat marunt
- 1 cana de faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita busuioc
- 1 lingurita de cimbru
- 1 legatura de marar
- 4-5 fire de ceapa verde
- 125-150 de grame telemea
- 150 g smantana
- 160 g lapte
- 2 oua
- 4 linguri ulei de masline
- 25 g unt, pentru uns tava
Preparare:
- Se incinge cuptorul.
- Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea.
- Taiem cepele verzi (oprim o ceapa taiata, pentru ornat), mararul si le adaugam cu cimbrul, busuiocul si 3/4 din telemeaua sfaramata, in bol.
- Intr-un alt bol, batem smantana, laptele, uleiul si ouale, turnam peste faina si amestecam totul cu un tel,numai cat sa se incorporeze faina.
- Adaugam pieptul de pui si mai amestecam pana se incorporeaza.
- Ungem formele de briose cu unt si le umplem 3/4 cu compozitie.
- Ornam cu ceapa si branza data prin razatoare.
- Se da tava la cuptor 20-25 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca.
- Se lasa sa se raceasca si se scot din forme.
Pofta buna!