aperitiv-briose
publicitate

Aceasta este o reteta, modificata, pe care am gasit-o pe blogul Mitinita.
Multumesc pentru inspiratie!
Eu am adaugat piept de pui, marar si smantana in loc de iaurt.

Ingrediente:

  • o jumatate de piept de pui fiert si taiat marunt
  • 1 cana de faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita busuioc
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1 legatura de marar
  • 4-5 fire de ceapa verde
  • 125-150 de grame telemea
  • 150 g smantana
  • 160 g lapte
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei de masline
  • 25 g unt, pentru uns tava
publicitate

Preparare:

  • Se incinge cuptorul.
  • Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea.
  • Taiem cepele verzi (oprim o ceapa taiata, pentru ornat), mararul si le adaugam cu cimbrul, busuiocul si 3/4 din telemeaua sfaramata, in bol.
  • Intr-un alt bol, batem smantana, laptele, uleiul si ouale, turnam peste faina si amestecam totul cu un tel,numai cat sa se incorporeze faina.
  • Adaugam pieptul de pui si mai amestecam pana se incorporeaza.
  • Ungem formele de briose cu unt si le umplem 3/4 cu compozitie.
  • Ornam cu ceapa si branza data prin razatoare.
  • Se da tava la cuptor 20-25 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca.
  • Se lasa sa se raceasca si se scot din forme.


Pofta buna!

publicitate