O bunătate caldă, gust și aromă unice – Cea mai gustoasă supă de ciuperci – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 400 g ciuperci
- 4 cartofi
- 200 ml frișcă
- 2 morcovi
- 200 g brânză topită
- 2 cepe
- mărar
- sare, piper
- ulei
Mod de preparare:
1. Într-un vas, punem apa la fiert. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem cartofii cubulețe. Când apa a început să fiarbă, adăugăm cartofii tăiați cubulețe și îi fierbem timp de 10 minute.
2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ceapa cubulețe.
3. Morcovul îl dăm prin răzătoare. Ciupercil le tăiem felii mici.
4. Într-o tigaie încinsă cu ulei, adăugăm toate legumele pregătite anterior. Le gătim la foc mic câteva minute, pe urmă le adăugăm în oala cu apa. Amestecăm bine.
5. Tăiem brânza topită cubulețe.
6. După ce au fiert toate legumele, adăugăm laptele sau frișca și brânza topită. Amestecăm foarte bine, pe urmă condimentăm bine cu sare și piper. La final, adăugăm verdeță, acoperim cu un capac și mai fierbem 15 minute.
7. Pentru crutoane, rupem o pâine bucățele. Tăiem usturoiul mărunt și îl adăugăm într-o tigaie încinsă cu ulei. Adăugăm bucățelele de pâine și gătim la foc mic câteva minute.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Încearcă și… Supă de usturoi – Pe lângă faptul că este gustoasă, este și sănătoasă
Ingrediente:
- 8 roșii
- 2 căpățâni de usturoi
- 1 pâine feliată
- 2 l supă de pui
- 2 lingurițe boia
- 6 linguri ulei măsline
- 100 g pătrunjel
- câteva ouă
- sare, piper
Mod de preparare:
1. Pentru început, îndepărtăm coaja de pâine cu ajutorul unui cuțit. Dăm miezul obținut printr-o răzătoare, pentru a avea în final, un bol de firimituri. Separat, curățăm usturoiul și îl tocăm cât mai mărunt.
Într-un vas, punem apă la fiert. După ce apa a început să clocotească, adăugăm roșiile în vas și le lăsăm 5 minute. După ce s-au răcit, cu ajutorul unui cuțit le decojim și le tăiem cubulețe mici.
2. Într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline, prăjim câteva minute, usturoiul pregătit anterior.
3. Adăugăm firimiturile de pâine și gătim la foc mediu câteva minute, până obținem o culoare omogenă.
4. Condimentăm cu boia iar la final adăugăm roșiile tăiate cubulețe. Amestecăm bine.
5. Turnăm amestecul obținut într-o oală adâncă. Adăugăm supa de pui și gătim la foc mic.
6. Când supa a început să fiarbă, adăugăm ouăle bătute și amestecăm foarte bine, până la omogenizare.
7. La final, adăugăm pătrunjelul tocat mărunt și condimentăm cu sare și piper.
Poftă bună!