Ingrediente Pentru blat:
- 7 oua
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 2 lingurite praf de copt
- 2 linguri cacao
- putin zahar pudra
- cateva linguri de faina pentru prajituri
Pentru crema cu budinca:
- 500 ml lapte 1.5% grasimi
- 10 grame zahar vanilinat
- 40 grame praf de budinca cu aroma de vanilie
Alte ingrediente:
- 250 grame unt
- 100 grame zahar pudra
- 250 ml smantana pentru frisca
- 250 grame mascarpone
- 10 grame zahar vanilinat
- 1 plic zahar pudra
Cum se prepară?
Blat:
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
- Mixeaza galbenusurile cu zaharul granulat si cu uleiul, faina, praful de copt.
- Omogenizeaza, apoi imparte aluatul in doua.
- Amesteca o parte din aluat cu cacaua.
- Unge cu putin unt o tava de copt si pune putin aluat alb, apoi aluat cu cacao si tot asa pana la final, ca sa creezi un model colorat.
- Baga tava in cuptorul incins la 180-200 de grade, pentru 10 minute. Scoate-o apoi si las-o la racit pe un gratar.
Crema de budincă:
- Amesteca praful de budinca cu cateva linguri de lapte.
- Restul de lapte pune-l la fiert.
- Cand s-a infierbantat foarte bine, adauga praful de budinca si amesteca in mod constant, pana se intareste. Ia atunci de pe foc.
- Pune untul si zaharul pudra in budinca racita. Omogenizeaza.
- Intinde crema peste prajitura din tava.
- Mixeaza smantana pentru frisca.
- Separat mixeaza mascarponele cu zaharul.
- Incorporeaza frisca peste mascarpone.
- Decoreaza cu cate o lingurita de pasta facuta cu mascarpone.