Acesta este un desert foarte rapid, gustos si sanatos. Il puteti prepara ori de cate ori vreti sa mancati ceva dulce sau il puteti prepara copiilor. Daca nu tineti post si vreti sa incercati reteta, puteti inlocui margarina cu untul si iaurtul de soia cu iaurtul normal.
Ingrediente:
- 4 – 5 mere mai mari, ¼ lingurita de ghimbir
- ½ lingurita scortisoara, 50 gr nuca (migdale, alune, fistic)
- 50 gr biscuiti simpli, ½ lamaie, 5 linguri zahar brun
- 1 lingura de margarina, 2 lingurite de iaurt de soia
Mod de preparare:
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
- Merele se curata de coaja si se taie cubulete mici – pentru a va fi mai usor, scoateti cotorul inainte – cubuletele de mere se stropesc cu putina zeama de lamaie si se amesteca cu putin zahar brun
- Se macina biscuitii si nuca – intr-o tigaie fara ulei se pun 3 linguri de zahar brun impreuna cu nuca si biscuitii si se tin la foc mic cam 5 minute – amestecati mai des – se iau de pe foc si se lasa la racit
- Puteti servi desertul dupa ce ati terminat de preparat totul – dar, daca il serviti mai tarziu, puneti ingredientele la frigider
- Se poate servi intr-un pahar/bol – un strat de nuca si biscuiti – mere – biscuiti – pana se umple paharul – iar deasupra se pune o lingurita de iaurt de soia si presaram putin amestec de biscuiti
Pofta buna!