Astăzi vreau să vă împărtășesc o rețetă simplă de desert pentru masa de sarbatoare, pentru musafirii vostri sau pentru voi, sa va indulciti zilele. Se prepară rapid și fără cuptor! Încearcă, o să-ți placă!
Eu pregatesc acest desert minunat atunci cand am musafiri dar nu am timp sa fac prajituri prea complicate. Acesta se aseamana cu tortul diplomat dar eu am folosit numai ananas – voi puteti folosi alte fructe preferate si va recomand sa folositi doar fructe din compot iar daca vreti sa folositi fructe proaspete, alegeti bananele pentru ca nu sunt acide si nu schimba consistenta sau gustul cremei.
Ingrediente:
- Piscoturi – 300 de gr
- Ananas – 140 de gr
- Smantana pentru frisca – 200 ml
- Mascarpone (cremă de brânză) – 125 gr
- Suc de portocale – 150 ml
- Zahăr – 2 linguri
- Amidon de porumb – 1 lingură
Mod de preparare:
Se toarnă sucul de la conserva de ananas într-un castron, se insiropeaza piscoturile în suc și se pune într-o formă cu marginile detasabile.
Se toarnă smântâna pentru frisca în mascarpone și se bate cu un mixer pana se omogenizeaza si devine o crema consistenta. Adăugați bucăți de ananas și amestecați.
O punem peste piscoturile insiropate, o nivelăm și o punem la frigider. Turnați zahăr, amidon de porumb într-o cratiță, turnați suc de portocale și amestecați.
Gatiti la foc mediu, amestecand pana se ingroasa. Se toarnă deasupra prăjiturii și se așează ananasul deasupra, dacă se dorește. Păstrați la frigider până se intareste dupa care puteti servi tortul.
Să aveţi o zi bună și o dispoziție grozavă! Pofta buna!