
Aceasta reteta este simpla si de efect. Este alcatuita din blat pufos insiropat, crema si glazura de ciocolata. Nu necesita mult timp de pregatire. Blatul va fi gata in 5 minute!
Ingrediente pentru blat:
- 200 g nuca de cocos
- 200 g zahar
- 8 albusuri
- 2 linguri de faina
- un praf de sare
Ingrediente pentru crema:
- 8 galbenusuri
- 150 g zahar
- 200 g unt
- 2 plicuri zahar vanilat
Ingrediente pentru sirop:
- 100 g zahar
- 100 ml apa
Ingrediente pentru glazura:
- 100 g zahar
- 100 g ciocolata
- 100 ml apa
Alte ingrediente:
- biscuiti
Mod de preparare blat:
Intr-un bol vom amesteca albusurile cu sarea. vom mixa pana cand acestea se vor transforma in spuma. Peste acestea se vor adauga zaharul mixand continuu pana la topirea acestuia. Peste acestea vom adauga treptat faina cernuta.
Intre timp vom preincalzi cuptorul la 170 de grade celsius.
Separat vom pregati o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt. Peste aceasta vom turna compozitia de blat.
Vom pune tava in cuptor pentru 5 minute.
Mod de preparare crema:
Intr-o oala vom adauga galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Oala o vom pune la bain marie pentru a crea crema. Vom amesteca pana cand ingredientele se omogenizeaza si capata o consistenta cremoasa. Cand acesta este gata vom indeparta oala de pe aragaz. Vom lasa crema putin la racit.
Separat vom mixa untul si vom adauga cate o lingura de crema racita in el, amestecand continuu pana la terminarea acesteia. Crema noastra este gata!
Mod de preparare sirop:
Intr-o oala vom adauga zaharul si il vom pune pe foc la caramelizat. Peste acesta vom adauga apa, treptat, amestecand continuu pana la topirea si caramelizarea acestuia. Cand acesta este gata il dam deoparte.
Mod de preparare toping:
Intr-o oala la foc mediu vom adauga zaharul si apa, amestecand continuu pana la topirea acestuia. Cand acesta este gata vom indeparta oala de pe aragaz si vom adauga ciocolata amestecand continuu pana la topirea acesteia. Acum ca este gata il vom lasa la racit.
Mod de preparare prajitura:
Intre timp vom insiropa pe rand biscuitii in siropul facut.
Vom incepe prin impartirea blatului si a cremei in doua parti egale. Peste prima parte vom turna crema delicioasa. Peste crema vom adauga un strat de biscuiti insiropati, iar peste acestia restul de crema si blatul. Deasupra blatului vom turna glazura si peste glazura vom presara nuca de cocos.
Prajitura este gata! Acum necesita sa stea la rece cateva ore. Pofta buna!