Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 250 ml chefir
- 40 ml apă
- 230 grame făină
- 1 ou
- 3 linguri de zahăr
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
Cum se prepară această rețetă?
- Încălzim chefirul într-o oală la foc mediu.
- Spargem un ou în bol, adăugăm sare şi zahăr şi amestecăm bine.
- Turnăm chefirul cald şi amestecăm.
- Adăugăm făina, în cantităţi mici.
- Important este să obţinem aluatul de consistenţa necesară.
- Dacă aluatul este prea lichid, mai adăugăm un pic de făină.
- La final adăugăm bicarbonatul de sodiu şi amestecăm bine.
- Prăjim oladiile într-o tigaie cu ulei încins.
- Punem aluatul în tigaie cu ajutorul unei linguri.
- Se prăjesc pe ambele părţi până se rumenesc frumos, la foc mediu.
- Oladiile sunt mai delicioase când sunt servite calde cu unt şi miere.
Să aveți poftă!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă