Nu e o musaca standard, dar am urmat pattern-ul. Un strat de varza, calita cu feliute de slanina, condimentata cu multa boia (sare, piper, cu ce va mai place). Un strat de carne macinata, gatita initial:
- adaugata peste ceapa + ardeiul calite;
- lasate sa „fiarba” cam 5 minute cu putin vin rosu, potrivit de gust si aroma (puneti ce verdeturi vreti, eu am pus amestec de telina, patrunjel si leustean uscate), fara sa omit usturoiul.
Apoi un strat de cartofi, feliati subtire in felii rotunde. Si inca o data, in ordinea asta. Ultimul strat, cel de cartofi: presarati cu sare si boia; deasupra lor, felii de ardei kapia, totul stropit cu putin ulei.
Apoi data mancarea la cuptor cu hartie de copt deasupra (nu mai avui folie de aluminiu, dar a fost mai misto cu hartia asta), decupata dupa forma oalei. Cu 10 minute inainte de-a fi gata, scoasa hartia, presarat mult cascaval si lasat la rumenit.
O mancare saftoasa si destul de grasoasa (eu am folosit doar carne de porc, ce sa fac, asa se cere), dar cu gust bun si pacatos. De consumat din cand in cand, cu muraturi mai ales si cu pita de inmuiat in zeama pe care-o lasa. Daca nu vi se pare un gest prea grobian. A, si daca aveam varza murata, pfuai de mine! Mi-am dat seama ca nu stiu de ce si de unde, e una din combinatiile mele preferate: porc + cartofi + varza murata. Si eventual un iz de afumatura. Am crescut la tara, asta e.