publicitate

Castravetii murati sunt foarte gustosi. Eu ii pregatesc frecvent, dupa o reteta veche, primita de la soacra mea. Iti recomand sa-i incerci si tu. Nu o sa-ti para rau.

Ingrediente:

  • 1-2 kg morcovi, 8 ardei iuti
  • 8 boabe de piper negru, 1-2 frunze de dafin
  • 1 lingurita scortisoara, 90 gr zahar
  • 50 gr sare, 1 lingura esenta de otet
  • 1 litru apa

Mod de preparare:

publicitate

Mai intai punem o cratita cu apa pe aragaz. Asteptam sa fiarba apa. Intre timp, pregatim morcovii. Ii curatam si ii spalam bine. Ii scufundam apoi in apa clocotita. Ii lasam in apa 3-5 minute.

Scoatem apoi morcovii din apa si-i lasam sa se raceasca putin. Ii taiem in felii si ii punem in borcanele pregatite. Acestea trebuie spalate si sterilizate inainte de a fi folosite.

Pregatim marnada. Punem apa la fiert. Adagam ardei, boabe de piper negru, frunze de dafin, scortisoara, zahar si sare. Fierbem marinada cateva minute, apoi o turnam in borcanele cu morcovi. Deasupra turnam esenta de otet.

Acoperim borcanele cu capace si le sterilizam in apa clocotita. De regula, borcanele trebuie sterilizate intre 15-25 de minute.

Dupa sterilizare, borcanele se scot din apa, se inchid ermetic cu capace, se intorc cu gura in jos si se acopera cu o patura sau un prosop gros. Se lasa sa se raceasca complet. Deoarece sunt dublu sterilizate, borcanele cu morcovi pot fi depozitate la temperatura camerei.

Incearca aceasta reteta simpla de morcovi murati si bucura-te de rezultat. De asemenea, iti recomand sa impartaseti retetea si cu prietenii tai. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!

publicitate