Rulada Tiramisu are un gust foarte bun, tocmai de aceea o prepar săptămânal. Toți cei care au gustat-o până acum au fost tare încântați de ea și o mare parte dintre ei mi-au cerut rețeta.
Ingrediente necesare:
- 30 pișcoturi, 500 gr mascarpone
- 400 ml smântână dulce pentru frișcă
- 300 ml apă, 1 linguri cafea instant
- 2 linguri zahăr pudră
- Cacao pentru decor
Mod de preparare:
Pune cafeaua în apă fierbinte și amestecă, apoi las-o să se răcească. Pentru a prepara crema, adaugă într-un castron brânza mascarpone, zahărul pudră și smântâna dulce pentru frișcă.
Amestecă ingredientele până obții o cremă fermă, va dura ceva timp, dar trebuie să ai răbdare. Înmoaie pișcoturile în cafeaua pregătită la început și pune-le pe o hârtie rezistentă la grăsimi.
Folosind un pos de cofetărie, aplică crema de mascarpone și frișcă peste pișcoturi. Nu pune toată crema peste pișcoturi, mai păstrează și pentru decor.
Folosindu-te de hârtia rezistentă la grăsimi, rulează blatul de pișcoturi. Pune rulada la frigider pentru cel puțin 3 ore, apoi îndepărtează hârtia și transferă rulada într-o tavă.
Întinde crema rămasă peste ruladă. Folosind o furculiță, trage linii pe ruladă, pentru a crea un decor frumos. De asemenea, poți pune puțină cremă într-un pos pentru a forma trandafiri decorativi pe ruladă.
Presară pudră de cacao deasupra și lasă rulada la frigider până o servești. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!
Dacă ți-a plăcut această rețetă, împărtășește-o și cu prietenii tăi. Sunt convinsă că vor dori și ei să o încerce pentru că este foarte simplă și gustoasă.