publicitate

Vei sa pregatesti un desert delicios? Iti recomand sa incerci prajitura Mihaela. Reteta este explicata pas cu pas in randurile de mai jos.

Ingrediente pentru blatul de cacao:

  • 300 gr faina de grau
  • 100 gr unt, 100 gr zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 1 ou, 1 lingura praf de copt
  • 5 linguri lapte

Ingrediente pentru blatul simplu:

  • 4 oua, 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina de grau
  • 1 lingurita praf de copt
publicitate

Ingrediente pentru crema:

  • 700 ml lapte
  • 7 linguri faina de grau, 400 gr unt
  • 250 gr zahar pudra

Ingrediente pentru glazura de ciocolata:

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

Mai intai pregatim blatul de cacao. Amestecam untul moale cu faina de grau. Adaugam zaharul pudra, praful de copt, oul, laptele si cacaoa. Amestecam bine pentru a combina ingredientele.

Impartim aluatul in doua parti egale. Intindem jumatate de aluat intr-o foaie dreptunghiulara (23×35 cm). Coacem aluatul pe spatele unei tavi de copt, la o temperatura de 180 grade timp de aproximativ 8-10 minute. La fel coacem si cealalta jumatate de aluat.

Dupa ce am copt blaturile de cacao, putem pregati aluatul smplu. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma. Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul si amestecam bine. Adaugam zaharul, faina de grau si praful de copt. Amestecam bine pentru a se combina ingredientele.

Intindem aluatul obtinut in aceeasi tava in care am copt blatul de cacao. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 25 de minute. Dupa ce blatul s-a copt, il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca.

Pregatim crema. Adaugam faina in lapte si o punem la fiert. Amestecam constant pentru a obtine o budinca groasa. Dupa ce s-a ingrosat suficient, luam budinca de pe foc si o lasam sa se raceasca.

Batem untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam budinca rece, lingura cu lingura, in untul batut. Amestecam bine pana obtinem o crema fina si neteda.

Intindem jumatate din crema obtinuta peste unul din cele doua blaturi de cacao. Deasupra asezam blatul simplu si adaugam cealalta jumatate de crema. Acoperim crema cu blatul de cacao.

Pregatim glazura. Topim ciocolata cu uleiul la bain-marie si o turnam peste blatul de cacao. Intindem glazura uniform. Bagam prajitura la frigider pentru cel putin 3 ore. De preferat ar fi sa o lasam la frigider peste noapte. A doua zi o putem taia si servi. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate