O combinație excelentă între un blat clasic, cu budincă de vanilie și frișcă bătută, care vă va fermeca cu cremozitatea sa delicioasă si o combinatie delicioasa cu mere caramelizate, cu gust subtil de scortisoara.
Probabil că ați gustat multe tipuri de prajituri cu mere. Dar ce-ar fi să încercați ceva nou și delicios? Rețeta pentru prajitura cu mere și budincă și frișcă, care a devenit un succes în familia noastră.
Datorită blatului pufos, budincii cremoase și frișcii proaspete, va deveni, de asemenea, o preferată în casa dumneavoastră.
Pentru coacere am folosit o tavă copt de 22×22 cm:
Ingrediente pentru aluat:
- 60 de grame de făină albă
- 30 g amidon de porumb
- 3 ouă
- 75 g zahăr pudră
- 25 g unt topit
- Un praf de sare
Aluat:
Într-un bol mare, separați albușurile de gălbenușurile a trei ouă. Bateți albușurile până devin spumă cu un praf de sare.
Într-un alt bol, amestecați gălbenușurile cu 75 g de zahăr pudră până obțineți o compoziție fină.
Încorporați ușor albușurile bătute în compoziția de gălbenușuri.
Adăugați treptat 60 g de făină albă și 30 g de amidon de porumb. Amestecați ușor pentru a menține compoziția pufoasă. În final, incorporați untul topit.
Transferați aluatul pregătit într-un vas de copt uns și presărat cu făină și neteziți suprafața uniform.
Coaceți în cuptor la 180°C timp de aproximativ 20 de minute sau până devine aurie. Nu preîncălziți cuptorul!
Umplutură de mere:
- 800 g mere
- 1 linguriță scorțișoară
- 3 linguri de zahăr
- Sucul de la 1/2 lămâie
- 20 g amidon de porumb
- 100 ml suc de mere
Preparare umplutura de mere:
Curățați și scoateți miezul merelor, apoi tăiați-le în bucăți mai mici. Într-o tigaie, căliți merele cu suc de lămâie, zahăr și scorțișoară.
Când merele sunt moi, adăugați o combinație de suc de mere amestecat cu amidon de porumb. Amestecați bine și lăsați deoparte de pe foc.
Budincă:
- 1 pachet budincă de vanilie (praf)
- 500 ml lapte
- 40 de grame de zahăr
Mod de preparare:
Stratul de budincă:
Într-un bol mai mic, amestecați pudra de budincă cu câteva linguri de lapte pentru a forma o pastă.
Încălziți restul de lapte cu zahăr adăugat într-un vas. Odată ce laptele dă în clocot, amestecați-l cu pasta de budincă pregătită.
Continuați să amestecați în timp ce fierbeți până când budinca se îngroașă.
Asamblarea prajiturii:
Întindeți uniform umplutura de mere pe aluatul copt și turnați peste ea budinca fierbinte. Acoperiți desertul cu folie și puneți-l în frigider pentru a se întări.
După aproximativ două ore, bateți 250 ml de frișcă împreună cu zahărul vanilat și stabilizatorul de frișcă – puteti folosi smantana pentru frisca deja indulcita si astfel nu mai puneti zahar vanilat. De asemenea, o frisca cu un continut mare de grasime (38%) nu va mai avea nevoie de stabilizator.
Întindeți uniform crema rezultată pe desert. Pentru a termina, radeți ciocolată albă deasupra desertului.
Poftă bună!