Ingrediente pentru pandișpan:
- 170 g unt
- 170 g zahăr
- 3 ouă
- 300 g făină
- 3 lingurițe praf de copt
- 1 linguriță esență de vanilie
- 300 ml lapte
- 400 g frișcă
Ingrediente umplutura de mere:
- 1 kg mere
- 300 g zahăr
- 50 g amidon
- scorțișoară
- 750 ml apă
- 1 lingură suc de lămâie
Ingrediente pentru glazura caramel:
- 100 g zahăr
- 30 g unt
- 75 ml smântână
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui mixer, batem untul. Adăugăm zahărul, ouăle, esența de vanilie și amestecăm foarte bine până la omogenizare.
2. Într-un bol separat, amestecăm făina cu praful de copt. Adăugăm laptele, compoziția pregătită anterior și amestecăm foarte bine. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.
3. Pentru umplutură, tăiem merele cubulețe mici. Într-un vas, punem apa la fiert. Adăugăm amidonul, zahărul, scorțișoara și fiebem, pe foc mic. Adăugăm merele, amestecăm și fierbem 5-7 minute.
4. Pentru glazură, caramelizăm zahărul. Adăugăm untul, frișca și amestecăm bine. După omogenizare, luăm vasul de pe foc.
5. Pentru a monta prăjitura, tapetăm blatul cu crema obținută. Pe deasupra, așezăm un strat de frișcă iar la final decorăm cu glazura caramel.