Acasă Prăjituri Prăjitură cu biscuiți și budincă – un desert rapid și gustos, fără coacere

Prăjitură cu biscuiți și budincă – un desert rapid și gustos, fără coacere

0
Prăjitură cu biscuiți și budincă – un desert rapid și gustos, fără coacere

Prăjitura cu biscuiți și budincă este perfectă pentru acele zile în care vrei să pregătești ceva dulce, fără a porni cuptorul. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară această prăjitură gustoasă.

Ingrediente pentru cremă:

  • 700 ml lapte, 2 plicuri budincă de vanilie
  • 200 gr unt, 200 gr zahăr pudră
  • 2 linguri zahăr

În plus:

  • 40 de biscuiți mici, 100 gr biscuiți măcinați
  • 1 lingură cacao, 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 400 ml lapte, 1 plic frișcă
  • 150 ml apă, 1 lingură esență de rom

Mod de preparare:

Mai întâi gătim budinca de vanilie, așa că punem la fiert, într-o cratiță, 500 ml de lapte. În laptele rămas adăugăm praful de budincă și cele două linguri de zahăr și amestecăm bine pentru a nu rămâne cocoloașe.

Când laptele de pe foc fierbe, adăugăm budinca și amestecăm bine până se îngroașă. Luăm apoi budinca de pe foc, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.

Batem untul cu zahărul pudră, apoi adăugăm treptat budinca de vanilie rece și amestecăm. Vom obține o cremă fină și netedă.

Amestecăm într-un castron zahărul vanilat cu biscuiții măcinați și cacaoa. Punem 200 ml de lapte la fiert, iar când începe să fiarbă adăugăm amestecul de biscuiți măcinați, zahăr și cacao. Luăm vasul de pe foc și lăsăm amestecul să se răcească.

Prăjitură cu biscuiți și budincă mod preparareBatem praful de frișcă cu 150 ml de apă până obținem o frișcă fermă. Adăugăm jumătate din frișcă in crema de vanilie și amestecăm. Trebuie să obținem o cremă groasă. Împărțim crema obținută în 2 părți inegale, într-un bol vom pune 2/3 din cremă, iar în celălalt 1/3.

Adăugăm amestecul de biscuiți în bolul în care am pus 1/3 din cremă. Dacă amestecul devine prea gros, putem să mai adăugăm puțin lapte.

Prăjitură cu biscuiți și budincă ingredienteÎncălzim 200 ml de lapte și adăugăm rom. Împărțim biscuiții în 4.

Într-o tavă îngustă așezăm 10 biscuiți înmuiați în lapte cu rom, astfel încât să formăm 2 rânduri a câte 5 biscuiți. Punem deasupra un strat de cremă cu biscuiți, și apoi un strat de cremă simplă. Repetăm procedura până folosim toți biscuiții și toată crema.

Acoperim prăjitura cu frișcă și o punem la frigider pentru 3-4 ore. În acest timp biscuiții vor absorbi laptele, iar cremele se vor întări. Poftă bună și spor la gătit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.