Aceasta reteta ador sa o fac ori de cate ori am ocazia. Arata la fel de bine ca si cele mai sofisticate retete de dulce. Sa nu mai vorbim de gustul intens de crema de cicolata si frisca cu nuci. Prajitura Parlament are doua straturi de crema, un start de biscuiti insiropati si nuca prajita.
Ingrediente pentru blat:
- 7 albusuri
- 100 g nuca macinata
- 150 g zahar
- 60 g faina
- esenta de vanilie
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
Ingrediente pentru primul strat de crema:
- 200 g ciocolata
- 200 ml frisca lichida
Ingrediente pentru startul de biscuiti:
- biscuiti simpli
- o cana de cafea
- esenta de rom
Ingrediente pentru stratul al doilea de crema:
- 7 galbenusuri
- 150 g zahar
- 30 ml apa
- 500 ml frisca lichida
Ingrediente pentru toping:
- ciocolata cu lapte
- nuca prajita
Mod de preparare blat:
Intr-un bol vom amesteca albusurile, praful de sare si zaharul Vom amesteca pana la topirea acestuia. Separat vom amesteca faina si praful de copt si le vom turna peste albusuri amestecand continuu pana la incorporare. Vom adauga vanilia si nuca macinata in compozitie amestecand pana la omogenizare.
Intre timp vom preincalzi cuptorul la 179 g. Vom pregati o tava, tapetata cu hartie de copt peste care vom turna compozitia de blat. Vom lasa blatul la copt timp de 25 de minute.
Cand acesta este gata il vom lasa la racit.
Mod de preparare strat de biscuiti:
Vom incepe cu biscuitii simpli pe care ii vom inmuia treptat intr-o cafea amestecata cu esenta de rom.
Mod de preparare primul start de crema:
Intr-o oala la bain marie vom amesteca ciocolata si frisca lichida. Amestecand continuu pana la omogenizare.
Mod de preparare cel de-al doilea start de crema:
Intr-o oala vom amesteca ouale, zaharul si apa. Vom pune apoi oala pe aragaz la aburi si vom amesteca pana cand ingredientele se vor incorpora si vor capata o textura ingrosata. Vom indeparta de pe aragaz. Separat vom pune frisca intr-un castron si o vom mixa cu ajutorul unui mixer. Peste aceasta vom turna treptat, amestecand continuu compozitia din oala. Crema este gata!
Mod de preparare prajitura:
Vom incepe prin rasturnarea blatului din tava pe un blat sau platou. Peste aceasta vom turna primul strat de crema. Peste primul strat de crema vom adauga un strat de biscuiti insiropati in cafea. Acum vom lasa tava la frigider putin pentru racire. Intre timp pune nuca intr-o oala la prajit (vom rupe nuca in doua, nu o vom sfarma). Cand prajitura s-a racit vom scoate tava din frigider si vom adauga peste stratul de biscuiti cel de-al doilea strat de crema. Peste stratul al doilea de crema vom adauga nuca si vom rade ciocolata.
Prajitura este gata! Pofta buna!