
publicitate
Aceasta reteta este una extrem de simpla, iar rezultatul peste masura. Hai sa ne bucuram impreuna de aceasta reteta minunata.
Ingrediente:
- 500g biscuiti simpli
- 300g unt
- 40g nuci zdrobite (sau alune daca iti plac mai mult)
- 100g cacao
- 3 pahare cu zahar
- 200-220 ml lapte
- esenta vanilie/rom
- coaja rasa de portocala (daca va place)
Mod de preparare:
publicitate
- Vom incepe prin amestecarea ingredientelor intr-o oala.
- Amestecam mai intai cacaua si zaharul. Vom pune apoi oala pe foc si vom turna treptat peste laptele. In tot acest timp, vom amesteca continuu.
- Cand compozitia din oala incepe sa bolboroseasca vom adauga si untul. Continuam sa mestecam si asteptam ca acesta sa se topeasca. Cand acesta este topit vom indeparta oala de pe aragaz si vom turna peste compozitia rezultata, biscuitii sfarmati anterior. Vom amesteca totul pana la omogenizare.
- Acum compozitia rezultata o vom aseza pe un platou si vom incepe modelarea ei intr-o forma dreptunghiulara cu ajutorul unui cutit. Cand aceasta va capata forma dorita o vom lasa undeva la racit cateva ore.
Prajitura este gata! Pofta buna!
publicitate